14 Eki 2022

Akademisyenimize YÖK En İyi Doktora Tez Ödülü

2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde verilen YÖK En İyi Doktora Tez Ödülü akademisyenimize verildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 250. akademik yılında ödüllerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 10 Ekim günü Beştepe’de düzenlenen 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve heyetimiz, İTÜ’lü akademisyenimize layık bulunan YÖK En İyi Doktora Tezi Ödülü’nü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Rektörümüz, Rektör Yardımcılarımız, dekanlarımız, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizden oluşan heyetle birlikte yoğun bir katılımın kaydedildiği törende, İTÜ’lü akademisyenimizin aldığı ödül hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz, “Böylesi köklü bir kurumu temsil etmekten büyük gurur duyuyorum. Aldığımız her ödülü, 250. yıl çalışmalarımız kapsamında emeği geçmiş tüm İTÜ’lülere ithaf ediyoruz,” dedi.

En İyi Doktora Tezi İTÜ’ye

2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde, Mimarlık Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Fatih Terzi danışmanlığında doktorasını tamamlayan Dr. Aslı Ulubaş Hamurcu’nun tezi Güzel Sanatlar ve Mimarlık alanında yılın en iyi doktora tez ödülüne layık görüldü.

“Sosyo-mekânsal Değişimin Modellenmesi: Sosyo-teknolojik Faktörlerin Geleceğin Kentsel Mekân Kurgusuna Etkisi” başlıklı doktora teziyle bu ödülü alan Dr. Aslı Ulubaş Hamurcu, tez kapsamında Kadıköy tarihi kent merkezinin kentsel karakterinin aile tipi, gelir düzeyi ve kültürel çeşitlilik ile yakından ilişkili olduğunu ortaya koydu. Bu değişkenler arasında kültürel çeşitliliğin, kentsel mekândaki değişimin temel faktörü olduğunu tespit etti. Devamında ise gündelik yaşam ve kültürün değişen karakterini, yeni bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerle bağlantılı olarak teorik temelde tartıştı.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ