11 Eki 2022

İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibimize Avrupa Üçüncülüğü

İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibimiz Belçika’da katıldığı iLumen European Solar Challenge 2022’de ilk üçe girmeyi başararak, ülkemize büyük gurur yaşattı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), öğrenci proje takımlarının ardı ardına kazandığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. Alanında en zorlu yarışmalardan sayılan iLumen European Solar Challenge 2022 (iESC 2022) bu yıl Belçika’da 17-18 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlendi. İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibimiz, ülkemizi temsil ettiği bu uluslararası yarışmanın “24 Saat Etabı”nda üçüncülüğe layık bulundu.

Yarışmanın en çok tur atan üçüncü ekibi

ARIBA ZES X adlı aracıyla yarışan İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi, 24 saatte 257 tur atarak yarışmanın en çok tur atan üçüncü ekibi oldu. Takımının başarısı hakkında değerlendirmelerde bulunan takım danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Alper Tolga Çalık, yarışmaya büyük bir özveri ve disiplinle hazırlandıklarını aktararak, bu başarının da verilen büyük emeğin karşılığı olduğunu söyledi. Yarışma öncesi İstanbul’dan başlayarak Bursa, Eskişehir, Konya ve Ankara illeri ile devam eden güzergâhta katıldıkları büyük hazırlık turunu hatırlatan Dr. Çalık, Avrupa Güneş Arabaları Yarışması öncesi ve sırasında yaşananları şöyle anlattı: “Yarışma öncesi gelecek nesillere daha iyi bir dünyanın mümkün olduğu mesajını vermek amacıyla ‘ARIBA ZES X’ ile katıldığımız bu büyük tur bizim için güzel bir test ve motivasyon kaynağı oldu. Bu turun Avrupa Güneş Arabaları Yarışması’nda elde ettiğimiz başarıda büyük bir rolü olduğunu düşünüyoruz. İTÜ’lü olmanın ayrıcalığını yaşadık. Üniversitemize bu haklı gururu yaşatan ekibimize ve başta Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu Hocamız olmak üzere ekibimizi bu yolda yalnız bırakmayan, bize inanan tüm destekçilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibimizin 2023 yılında, güneş enerjili araçlar kategorisinde Avusturalya Bridgestone World Solar Challenge (BWSC 2023) adlı prestijli yarışmadan dereceyle dönmeyi hedeflediği kaydedildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ