29 Eyl 2022

İTÜ Rover Takımımız Avrupa’dan Yine Ödülle Döndü

İTÜ Rover Takımımız, Türkiye’nin uzay hedefi yolunda çok önemli bir başarıya imza attı ve European Rover Challenge 2022’de sunum göreviyle birincilik elde etti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rover Takımı, Polonya’da düzenlenen Avrupa’nın en büyük uzay ve robotik yarışması olan European Rover Challenge’da 2022’de de başarı geleneğini sürdürdü. Geçen yıl derece ve robot kol birinciliği alan takımımız, bu yıl genel klasmanda 3. olurken sunum göreviyle de birinciliği elde etti.

European Rover Challenge 2022, 15 ülkeden 64 farklı takımın katılımıyla kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Polonya’da düzenlenen yarışma, Mars yüzeyinin bire bir kopyası bir arazide gerçekleştirildi. Genel kategoride 752 puan alan İTÜ Rover Takımımız, yarışmayı genel kategoride 3. sırada bitirerek bu sene de ödül töreninde ayakta alkışlandı.

Zorlu arazi performansı, robot kol kabiliyeti ve otonom sürüş gibi farklı mühendislik yeteneklerini sınayan European Rover Challenge’da İTÜ Rover Takımı, otonom navigasyon görevini açık ara en hızlı bitiren takım oldu. Halihazırda Mars yüzeyini insanlık adına keşfeden Roverlar’ı örnek alan takım, otonom sistemler konusunda kendini daha da geliştirmek ve başarılarını artırarak devam etmek istiyor.

Yarışmanın önemli bir parçasını oluşturan Rover’ın sunum görevi, takımların teknik yönlerinin yanı sıra ekip ruhunu, takım çalışmasını ve dürüstlüğünü sınıyor. Bu görevde dinleyicileri etkileyen İTÜ Rover Takımı, sunucunun “deyimiyle harika bir iletişim yeteneğine ve ekip ruhuna sahip oldukları için” sunum görevinde birinciliğe layık görüldü.

İTÜ Rover Takımı 2016 yılından beri her sene yeni bir tasarımla gezegen keşif aracı (Rover) üreterek Amerika’da ve Polonya’da çeşitli yarışmalara katılıyor. Ayrıca İTÜ Rover Takımı her fakülteden öğrenci barındıran multidisipliner nadir takımlardan biri. 64 kişiden oluşan takım; mekanik, elektronik, yazılım, bilim ve organizasyon ekiplerinden oluşuyor. Bu ekiplerin bir araya gelmesiyle oluşan İTÜ Rover Takımı, Türkiye’nin uluslararası arenada bayrağını dalgalandırmakla kalmayıp yaptığı İHA benzeri Rover projesiyle milli ekonomiye de katkıda bulunuyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ