29 Ağu 2022

TÜBA’dan İTÜ’ye İki Ödül Birden

TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri açıklandı. Üç ayrı kategoride verilen ödüllerde, Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında mezunlarımız Dr. Demet Çilden Güler birincilik, Dr. Müge Özçevik ise üçüncülük ödülünün sahibi oldular.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Özgün tematik konulara yönelik Türkiye’de üretilmiş doktora tezleri TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri kapsamında değerlendirilerek üç ayrı kategoride ödüllendirildi. Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde mezunlarımız Dr. Demet Çilden Güler birinci olurken, Dr. Müge Özçevik ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Programa TEKNOFEST’in öncelikli alanları arasında sayılan; teknoloji ve tasarım, bilgi ve iletişim teknolojileri, eğitim, sağlık, tarım ve ekoloji teknolojileri ve biyoteknoloji, Milli Teknoloji Hamlesi’nin uluslararası ilişkiler, kalkınma politikaları, eğitim yaklaşımları, güvenlik politikaları konularında son üç yıl içinde tamamlanan ve savunulan doktora tez sahipleri başvurdu. Tezler; içerik kalitesi, tezden üretilmiş yayın ve tez sahibinin yayın nicelik ve nitelik değerlendirmesinin yanı sıra sanayi, teknoloji ve verimliliğe yönelik patent veya ürüne dönüşme katkısı gibi özel kriterler de göz önünde bulundurularak detaylı bir değerlendirmeye tabi tutuldu.

Değerlendirme sonucunda; Uçak ve Uzay Mühendisliği doktora programı 2021 yılı  mezunumuz Dr. Demet Çilden Güler “Nano-uydularda Yönelim Kestirimi İçin Tek-çerçeve Yöntemlere Dayalı Kalman-tipi Filtreleme Algoritmalarının Geliştirilmesi” başlıklı teziyle birincilik ödülüne layık görülürken, Bilgisayar Mühendisliği doktora programı 2019 yılı mezunumuz Dr. Müge Özçevik ise “Yazılım Tanımlı Ağlar İçin Trafik ve Hareket Duyarlı Gecikme Modeli” adlı teziyle üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Mezunlarımız Dr. Demet Çilden Güler’i, Dr. Müge Özçevik’i ve tez danışmanı öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Cengiz Hacızade, Prof. Dr. Zerefşan Kaymaz ve Prof. Dr. Berk Canberk’i kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Dr. Demet Çilden Güler

Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nden sırasıyla 2014, 2016 ve 2021 yıllarında aldı. Finlandiya Hükümet Bursu ile Tampere University’de; Fulbright ve TÜBİTAK bursları ile University of Colorado Boulder’da doktora araştırmaları yaptı. 2018 yılında havacılık ve uzay alanında dünya çapında 35 kadın doktora öğrencisine verilen Amelia Earhart Fellowship Ödülü’ne layık görüldü. 2021 yılı İTÜ En Başarılı Doktora Tez Ödülü ve 2022 yılında Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Onursal Ödülü’nü aldı. Uzay araçlarının yönelim kestirimi, uzay ortamı bozucularının yönelim kestirimine etkisi konularında çalışmalarını sürdürüyor.

Dr. Öğr. Üyesi Müge Özçevik

Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden sırasıyla 2013, 2015 ve 2019 yıllarında aldı. Lisans derecesini fakülte ikincisi olarak, doktora derecesini ise 17 uluslararası yayın ve konferans ile tamamladı. IEEE Türkiye En İyi Doktora Tezi ve İTÜ En İyi Doktora Tez ödüllerine layık görüldü. Halen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olan Dr. Öğr. Üyesi Çevik, yaptığı çalışmalarla 2016 yılında IEEE CAMAD konferansı en iyi bildiri ödülünü aldı. Çalışma alanları arasında yazılım tanımlı ağlar, 5. nesil ağlar, aşırı yoğun ağlar, içerik dağıtım ağları ve heterojen ağlar bulunuyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ