13 Haz 2022

Yapay Zeka Konusunda Dünya Lideri DeepMind, İTÜ ile Olan Burs Programını Yeniliyor

İTÜ ve DeepMind işbirliğinde 2020’de başlayan burs programı 2022 yılı için yenilendi. Bu kapsamda, Güz 2022-2023 döneminde başlayacak lisansüstü öğrenciler ve bilgisayar mühendisliği dışındaki alanlardan da başvuru kabul edilecek.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ ve DeepMind işbirliğinde 2020’de başlayan burs programı, İTÜ öğrencilerine maddi destek ve DeepMind araştırmacılarından mentörlük sağlamak için kuruldu. DeepMind ile yapılan burs programı 2022 yılı için yenilendi. Böylece, Güz 2022-2023 döneminde başlayacak lisansüstü öğrenciler de bu destekten faydalanabilecekler. Geçen dönemlerden farklı olarak, program bilgisayar mühendisliği dışındaki alanlardan da başvuru kabul edecek.

DeepMind bursları, tam zamanlı yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen kadın araştırmacıları desteklemeyi ve yapay zekâ alanındaki çeşitliği arttırmayı hedefliyor. Finansal yardıma ek olarak bursiyerlere DeepMind tarafından düzenlenen etkinliklere katılma fırsatı ve uluslararası konferanslara katılmak için seyahat desteği de verilecek. Başvurular, geçen dönem olduğu gibi yabancı öğrencilere de açık olacak. Geçen dönemlerden farklı olarak, bu sene ilk kez bilgisayar mühendisliği dışındaki yüksek lisans ve doktora programlarından da başvurular kabul edilecek.

“Üstün yetenekli öğrenciler önceliğimiz”

DeepMind bursları, bilgisayar bilimleri ve yapay zekâ alanında az temsil edilen bir grup olan, İTÜ’de yüksek lisansa ve doktoraya başlayacak ve yapay zeka üzerine çalışacak kadın öğrencilere verilecek.

İTÜ Araştırma Dekanlığı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nazım Kemal Üre, “DeepMind’ın bizi desteklemeye devam etme kararından dolayı çok mutluyuz. Bu burs programı, İTÜ’nün Türkiye’deki yapay zekâ araştırmalarındaki öncü konumunu güçlendirecek ve yeni nesil yapay zekâ araştırmacılarının yetiştirmesine de olanak sağlayacaktır,” dedi. DeepMind burs programı sayesinde üstün yetenekli kadın öğrencileri destekleme şansı bulduklarını belirten Doç. Dr. Üre, burs kapsamında sağlanan mentörlük desteğinin öğrencilerin vizyonunu genişlettiğini ve araştırma odaklı bir kariyer için gerekli hazırlıkları yapmaları konusunda kendilerine son derece yardımcı olduğunu belirtti.

Burs programının başvuruları İTÜ Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülecek. Başvuru için son tarihin 27 Haziran 2022 olduğu programın detaylarına https://ai.itu.edu.tr/deepmind-scholarship/ adresinden ulaşılabilir.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ