13 Haz 2022

İTÜ MTAL Öğrencilerinden Bilim, Teknoloji, Araştırma ve Geliştirme Sempozyumu

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İTÜ MTAL) öğrencileri tarafından düzenlenen 3. Gençler Bilim, Teknoloji, Araştırma ve Geliştirme (GEBİTAG) Sempozyumu Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen GEBİTAG-2022 Sempozyumu, 13 Haziran 2022 Pazartesi günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 9. sınıf öğrencilerinin oluşturdukları takımlar ile seçtikleri alanlara ilişkin yaptıkları araştırmalar ve çalışmalarla ilgili sunumların yapıldığı sempozyum, İTU MTAL sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İTÜ MTAL) öğrencilerinin proje ve sunumlarıyla katıldığı 3. Gençler Bilim, Teknoloji, Araştırma ve Geliştirme (GEBİTAG) Sempozyumu’nun bu seneki teması ise, tarihimizde önemli bir yer sahip olan “Ahilik kültürü” oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu yaptığı açılış konuşmasında düzenlenen sempozyumun amacından ve öneminden bahsederken, “Lise düzeyindeki gençlerimize bilimsel düşünmeyi öğreten, araştırma yapma fikrini aşılayan sempozyumumuz; aynı zamanda bilim, teknoloji, elektrik-elektronik ve denizcilik gibi farklı disiplinleri bir araya getirerek öğrencilerimizin bakış açısını geliştirmeyi de hedefliyor. İnanıyoruz ki, bu önemli sempozyum sayesinde öğrencilerimiz, yeni fikirler ve yeni teknolojik ürünler geliştirerek ilerleyen dönemlerde ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan yepyeni projeler ortaya koyacaklardır,” dedi.

Üç yıldır düzenli bir şekilde yapılan Gençler Bilim, Teknoloji, Araştırma ve Geliştirme Sempozyumu (GEBİTAG); insanlığa ve ülkemize faydalar sağlayacak olan gençlerimizin öncelikle ilgi alanlarının, yeteneklerinin, hayallerinin, birikimlerinin farkına varmalarını, araştırma kültürü edinmelerini ve kendilerini erken yaşlarda geliştirmelerini hedefliyor. 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ