09 Haz 2022

QS’ten Üniversitemize “Veri Etkileşimi Ödülü”

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS tarafından “Veri Etkileşimi Ödülü”ne layık görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS bu yıl beş farklı kategoride başarılarıyla öne çıkan üniversitelere ödül verdi. İstanbul Teknik Üniversitesi, bu ödüller arasında etkin veri sağlamanın temel alındığı “Veri Etkileşimi Ödülü”ne layık görüldü. Veriyi en kapsamlı, uygun, kaliteli ve zamanında iletebilen üniversiteler arasında yer alan İTÜ, Türkiye’de QS ödüllerine layık görülen tek üniversite olarak büyük bir başarıya imza attı.

QS “Veri Etkileşimi Ödülü”ne dair değerlendirmede bulunan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, “Derecelendirme Koordinatörlüğümüzün veri çalışmalarıyla gelen QS 'Veri Etkileşimi Ödülü'nde emeği geçen değerli yöneticilerimize, akademisyenlerimize, idari personelimize ve görev alan öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz,” dedi.

8 Haziran 2022 günü Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaletinde QS tarafından düzenlenen EduData Zirvesi’nde takdim edilen ödülü, İTÜ’yü temsilen Ulusal Yüksek Başarılı Hesaplama Merkezi Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Enver Özdemir aldı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ