08 Haz 2022

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Mustafa Berke Yelten TÜBİTAK Danışma Kurulu’nda

İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Mustafa Berke Yelten, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na bağlı Elektrik, Elektronik ve Enformatik Araştırma Destek Grubu (EEEAG) Danışma Kurulu’na üye olarak seçildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Mustafa Berke Yelten, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na bağlı Elektrik, Elektronik ve Enformatik Araştırma Destek Grubu (EEEAG) Danışma Kurulu’na üye olarak seçildi.

Öğretim üyemizi tebrik ediyor; yeni görevinin, üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Doç. Dr. Mustafa Berke Yelten hakkında

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans programını 2006 senesinde yüksek onur derecesiyle tamamlamıştır. Lisansüstü çalışmalarını 2008’de North Carolina State University’de, doktor unvanını ise 2011’de almıştır. 2011-2015 yılları arasında Intel Corporation’da kalite ve güvenilirlik alanında araştırma-geliştirme mühendisi olarak çalıştıktan sonra, 2015’te İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nde göreve başlamıştır. 2015-2020 yılları arasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Fakülte Kurulu’nda yardımcı doçent temsilcisi olarak çalışan Doç. Dr. Yelten, 2018-2020 yıllarında Ar-Ge’den Sorumlu Dekan Yardımcısı olmuş, 2020’den itibaren de Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Ulusal ve uluslararası düzeyde 16 projede yürütücü, araştırmacı ve danışman olarak farklı görevlerde bulunan Doç. Dr. Yelten, 2018 yılında The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) tarafından “Senior Member” seçilmiş, ayrıca 2021’den beri IEEE Transactions on Device and Materials Reliability dergisinde editör olarak görev almaktadır. Uzmanlık alanı analog ve radyo-frekansı tümleşik devrelerin tasarlanması, modellenmesi, karakterizasyonu ve optimizasyonu ile yarıiletken cihazların analizi ve modellenmesidir.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ