08 Haz 2022

IGRS 2022 Çevrimiçi Gerçekleşti

Uluslararası Lisansüstü Araştırma Sempozyumu (IGRS 2022), İTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün katkılarıyla 1-3 Haziran 2022’de üniversitemizde gerçekleşti.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü; mimarlık, sosyal bilimler, fen bilimleri ve mühendislik alanlarını içeren Uluslararası Lisansüstü Araştırma Sempozyumu (IGRS 2022) 1-3 Haziran 2022 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşti. IGRS 2022’de, yüksek lisans ve doktora da dahil tüm akademik düzeylerde gerçekleşen ulusal ve uluslararası 71 oturumda toplam 400’e yakın bildiri sunuldu.

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin ve Rektör Yardımcısı Lütfiye Durak Ata’nın açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyumda; Ontario Tech University’den Prof. Dr. İbrahim Dinçer “Clean Energy Solutions and their Management for Better Sustainability”, George Mason University’den Lisa Gilman “Performance and Power: The Value Of Transdisciplinary and Public-Facing Work in Academic Spaces”, İstanbul Medipol Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zekai Şen “Practical Philosophy And Logic Foundations in Scientific Research”, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatmagül Berktay “Gender and Violence in Turkey and The Need for a Comparative Perspective” ve üniversitemizden Prof. Dr. Yusuf Yağcı “Photochemical Methods for Macromolecular Syntheses” başlıklı sunumlarıyla sempozyuma davetli konuşmacılar olarak katıldılar.

Sempozyumda sunulan bildiriler, ilerleyen dönemde e-kitap olarak da yayımlanacak.

İTÜ’nün Youtube hesabından canlı olarak yayınlanan IGRS 2022 açılış programını izlemek için tıklayınız.