31 May 2022

İTÜ Ev Sahipliğinde 52. MOBBİG Toplantısı

Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu’nun (MOBBİG) 52. Toplantısı, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin ev sahipliğinde 27-28 Mayıs 2022’de gerçekleşti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

27-28 Mayıs 2022 tarihlerinde 52. Toplantısını gerçekleştirmek amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi’nde bir araya gelen Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu (MOBBİG), “Mimarlık Eğitiminde Nitelik Bağlamında Model” teması üzerine oturumlar gerçekleştirdi.

1996 yılında toplam 11 bölüm başkanının bir araya gelmesiyle kurulan MOBBİG, 2022 itibarıyla toplam 107 üniversitenin bölüm başkanını bünyesinde barındırıyor. Kurulduğunda ilk toplantısını yine İTÜ Mimarlık Fakültesi çatısı altında yapan MOBBİG’in 52. toplantısı, disiplinlerarasılığın mimarlık eğitimine yansımalarını ele aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu yaptığı açılış konuşmasında MOBBİG toplantısının amacı ve öneminden bahsederken, “Mimarlık bölüm başkanlarının katılımıyla gerçekleşen bu toplantıya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Umuyorum ki, bugün başlayan 52. Toplantı ile birlikte, MOBBİG etkin çalışmaları ve faaliyetleriyle ilerleyen dönemlerde de ülkemizin mimarlığına ve mimarlık eğitimine büyük katkılar sunmaya devam edecektir,” dedi.

“Mimarlık Eğitiminde Nitelik Bağlamında Model” konu başlığıyla gerçekleşen toplantıda, MOBBİG üyesi bölüm başkanlarının katkılarıyla ülkemizdeki mimarlık eğitiminin hem akademik düzeyde ve hem de sektörel anlamda daha yukarılara taşınması hedefleniyor.

İTÜ’nün sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan toplantıyı izlemek için tıklayınız.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ