27 May 2022

Stratejik Teknolojilerde Ar-Ge ve Ticarileşme

İstanbul Teknik Üniversitesi İş Dünyası Söyleşileri’ne konuk olan Matematik Mühendisliği 2002 yılı mezunumuz ve Bites Savunma Genel Müdürü Uğur Coşkun, teknoloji girişimcisi olarak sektör tecrübelerini İTÜ’lülerle paylaştı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ İş Dünyası Söyleşileri’nin geçen haftaki konuğu Matematik Mühendisliği 2002 yılı mezunumuz ve Bites Savunma Genel Müdürü Uğur Coşkun oldu. İTÜ Matematik Mühendisliği Öğr. Gör. Evren Tanrıöven’in moderatörlüğünde yapılan söyleşi, İTÜ’nün sosyal medya hesaplarından çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Stratejik teknolojilerde Ar-Ge ve ticarileşmenin önemi ve teknolojinin seyrine dair değerlendirmeler yapan Uğur Coşkun, tecrübelerinden yola çıkarak İTÜ’lü öğrencilere ve yeni mezunlara tavsiyelerde de bulundu. 

İTÜ’de dahil olduğu öğrenci takımları ve öğrenci kulüplerinin sosyalleşmesi açısından kendine pek çok şey kattığını ifade eden mezunumuz Uğur Coşkun; bir öğrenci olarak kendini geliştirmek adına üniversitenin tüm imkânlarından faydalanmaya odaklandığını dile getirdi. Asistan öğrenci olarak çalışmaya başladığı Bilişim Enstitüsü’nde ve Bilgi İşlem Daire Başkalığı’nda çalışarak edindiği tecrübelerini, öğrencilik yıllarında kurduğu bilişim sektöründe faaliyet gösteren şirketine taşıdığını belirtti.

Bilişim sektöründe; interaktif televizyon uygulamaları, oyun teknolojileri, web teknolojileri ve çeşitli iş uygulamaları gibi alanlarda faaliyetlerini sürdürürken, 2005 yılında savunma sanayiinde Ar-Ge’ye dayalı inovatif teknolojiler geliştirmeye yoğunlaştığını ifade eden mezunumuz; kariyer yolunda savunma sanayi teknolojisi üretiminde yeniliklerden söz ederek, alana ilgi duyan İTÜ’lü öğrenci ve yeni mezunlarımıza tavsiyelerde bulundu.

Uğur Coşkun hakkında

1980 yılında Erzurum’da doğan Uğur Coşkun, 2002 İTÜ Matematik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Profesyonel iş hayatına 2001 yılında üniversite öğrencisiyken kurduğu şirketinde başlayan Coşkun; çalışmalarını iş uygulamaları alanında sürdürürken, 2005 yılında savunma sanayiinde Ar-Ge’ye dayalı inovatif teknolojiler geliştirmeye yoğunlaştı. 2019 yılında savunma sektörünün lideri ASELSAN, BİTES hisselerinin % 51’ini alarak şirkete ortak oldu. BİTES, 2020 yılında Türkiye’nin Ar-Ge’ye en çok bütçe ayıran 10 bilişim firması arasına girdi. Bununla beraber BİTES; 2020 yılı Bilişim 500 araştırma sonuçlarına göre, “En Hızlı Büyüyen Şirketler” kategorisinde birinci sırada yer alarak başarısını tescilledi. Uğur Coşkun, BİTES Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Genel Müdürlüğü ile birlikte SASAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmektedir.

Söyleşinin tamamını izlemek için tıklayınız.

 

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ