27 May 2022

İTÜ’de “Eklemeli Düşünmek” Konferansı

İTÜ Eklemeli İmalat Takımı’nın 24-25 Mayıs 2022 tarihinde düzenlediği “Eklemeli Düşünmek Konferansı”, İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Eklemeli İmalat Takımı’nın 24-25 Mayıs 2022 tarihinde düzenlediği “Eklemeli Düşünmek Konferansı”, İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Eklemeli imalat sektörünün temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen konferans iş dünyası ile öğrenciler arasındaki bağı güçlendirmeyi hedefliyor.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu yaptığı açılış konuşmasında, “Üniversitemizdeki öğrenci çalışmaları, akademik çalışmalarımız arasında çok önemli bir yere sahiptir. İTÜ’nün en güçlü yönlerinden biri, öğrenci çalışmalarına ve öğrenci kulüplerine verdiği önem ve değerdir,” dedi.

Prof. Dr. Satoğlu sözlerine şunları ekledi: “Esnek ve hızlı üretim, kişiselleşmiş ve sürdürülebilir ürünler; küresel rekabet ortamı içinde artık ülkelerin üretim süreçlerini köklü bir şekilde değiştirdi. Bizler de, İstanbul Teknik Üniversitesi olarak bu değişime uyum sağlayan tarafta değil, daha çok yol gösteren ve değişimi yönlendiren tarafta olmak istiyoruz.”

Eklemeli imalat sektöründeki önemli oyuncular ile lisans ve yüksek lisans öğrencilerini buluşturarak eklemeli imalatın daha yakından tanınmasını sağlayan konferans ilgiyle takip edildi. Eklemeli imalatın gelişiminin ve getirdiği avantajların farkında olan bilinçli mühendis ve tasarımcıların yetişmesine katkı sağlamayı misyon edinen etkinlik iki gün sürdü.

Konferansta, alanında uzman akademisyenler ve şirket yöneticileri sunumlarıyla yer alırken; öğrenciler de farklı workshoplarla üç boyutlu yazıcılardan tasarımın sonsuz yolculuğuna tanıklık ettiler.

Ayrıca katılımcılar, düzenlenen atölyelerle yeni eklemeli imalat yöntemleri, eklemeli imalat bakış açısıyla tasarım üretimi ve bu alanda multi-materyal kullanımı hakkında bilgi edinirken, bir yandan da eklemeli imalatın en önemli avantajlarından biri olan tasarıma dayalı üretim süreçleri hakkında deneyim kazanma fırsatı buldular.

Öğrenci takımları ve alanında lider özel sektör katılımcılarının katılımıyla kurulan fuaye alanını gezen öğrenciler, eklemeli imalat bakış açısıyla tasarlanan ürünleri görme şansı elde ettiler.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ