24 May 2022

İTÜ 2022 Yılı Akademik Performans Ödülleri Sahiplerini Buldu

“İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 2022 Akademik Performans Ödülleri” Süleyman Demirel Kültür Merkez’inde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Prof. Dr. Mustafa Kumral, Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu ve Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, İTÜ Genel Sekreteri Prof. Dr Ali Deniz’in yanı sıra Araştırma Dekanı Prof. Dr. Altan Çakır, BAP Koordinasyon Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Evren Erşahin, fakülte dekanları, bölüm başkanları ve ödül alan öğretim üyeleri katıldı.

Akademik performans ödülleri, İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerinin yaptıkları akademik çalışmaların ve yayınların değerlendirilmesi sonucu sahiplerini buldu. Ödüller, İTÜ’lü öğretim üyelerinin “2016-2020 Bölüm Bazlı Akademik Performans Değerlendirmeleri” ve “2021 Yılı Yayın Performans Değerlendirmeleri”  olmak üzere iki farklı kategoride verildi.

2016-2020 Bölüm Bazlı Akademik Performans Değerlendirmeleri, İTÜ Senatosu tarafından belirlenen yayın sayısı, atıf sayısı, proje sayısı ve bütçesi, eğitim (verilen kredi miktarı), lisans üstü mezun öğrenci sayısı ve idari görev gibi altı kriter üzerinden değerlendirilirken; 2021 Yılı Yayın Performans Değerlendirmelerinde ise, 2021 yılı içinde SCOPUS veri tabanında yayımlanmış İTÜ adresli yayınlar dikkate alındı. Bu kapsamda “2021 yılında bölüm bazında en çok yayın yapan” 152 öğretim üyemize sertifikaları verildi.

Rektör Koyuncu: “Üniversitemizde Ar-Ge çalışmalarını teşvik ederek, kalitemizi arttırmak önceliğimiz”

Türkiye’de ve dünyada köklü bir altyapıya sahip olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin kurulduğu günden itibaren gerçekleştirdiği bilimsel faaliyetlerle önemli bir konuma sahip olduğunun ve Ar-Ge faaliyetlerinde her zaman önde olmayı gaye edindiğinin altını çizen Prof. Dr. Koyuncu, “Yaptığınız çalışmalarla bu gayemizi hayata geçirdiğinizi ve üniversitemizi bilimsel anlamda ileri noktalara taşıdığınızı memnuniyetle belirtmek isterim. Bizler de ‘Marifet iltifata tabidir’ düsturuyla listeye giren tüm akademisyenlere sertifika ile birlikte Performansa Dayalı Araştırma Projesi (PEDAP) desteği kapsamında 20.000 TL temsili ödenekle ödüllendirmek istedik. Bilimsel çalışmalarınızdaki başarılarınızın ileriki yıllarda daha da artması temennisiyle bugün ödül alan ve törenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim,” dedi.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ve Araştırma Dekanı Prof. Dr. Altan Çakır’ın konuşmalarının ardından, rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu tarafından 2022 Yılı Akademik Performans Ödülü’nü almaya hak kazanan akademisyenlere belgeleri ve plaketleri takdim edildi. İTÜ sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlanan ödül töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

İTÜ Akademik Performans Ödül Töreni izlemek için tıklayınız.

 

Törende çekilen fotoğrafları indirmek için tıklayınız.

 


 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ