23 May 2022

İTÜ’den Dünya Arı Günü ve Dünya Biyoçeşitlilik Günü Etkinlikleri

20 Mayıs Dünya Arı Günü ve 22 Mayıs Dünya Biyoçeşitlilik günü İTÜ’de yapılan çok sayıda etkinlikle kutlandı. Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun katılımıyla biyoçeşitlilik kaybına olan farkındalığı arttırmak amacıyla öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz İTÜ Ayazağa Kampüsü Gölet çevresinde bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler.

İTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Börte Köse Mutlu, İTÜ Sürdürülebilirlik Komisyonu üyesi Prof. Dr. Hatice Ayataç ve MEB öğretmeni Sayın Çelebi Kalkan tarafından sürdürülebilir kalkınma amaçlarında farkındalığı arttırıcı bir atölye çalışması düzenlendi. Atölyeye katılan öğrencilerimiz çeşitli atık malzemeleri kullanarak okyanus, su, sağlık, toprak, çiftçilik gibi temalarda posterler hazırladılar.