13 May 2022

EELISA Araştırma Odaklı Öğrenme Sempozyumu 17-18 Mayıs’ta İTÜ’de

Avrupa Mühendislik Öğreniminde Yenilikçilik ve Bilim Birliği (EELISA) kapsamında 17-18 Mayıs’ta İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Araştırma Odaklı Öğrenme Sempozyumu düzenlenecek

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Kurucu ortakları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) de yer aldığı Avrupa Mühendislik Öğreniminde Yenilikçilik ve Bilim Birliği (EELISA) kapsamında 17-18 Mayıs’ta Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Araştırma Odaklı Öğrenme Sempozyumu düzenlenecek.

Yurtiçinden ve yurtdışından araştırmacıların, iş dünyasından temsilcilerin ve öğrencilerin katılacağı sempozyumda eğitim, araştırma ve inovasyon alanlarındaki bağların güçlendirilmesine odaklanılacak. 

Sempozyumda, mühendislik eğitiminde zorluklar ve yeni yaklaşımların tartışılmasının yanı sıra, EELISA temsilcilerinin araştırma odaklı öğrenmeye ve üniversite-sanayi işbirliğinin en iyi uygulamalarına dair deneyimleri paylaşılacak.

Sempozyuma fiziksel ya da çevrimiçi katılmak mümkün.   

Detaylı bilgi ve kayıt için lütfen tıklayınız.

EELISA Hakkında

EELISA, kurucu ortakları arasında İTÜ'nün de yer aldığı “Avrupa Mühendislik Öğreniminde Yenilikçilik ve Bilim Birliği” (European Engineering Learning Innovation and Science Alliance — EELISA), bir Avrupa Üniversitesi İnisiyatifi Birliği'nin kısa adıdır.

EELISA; yedi ülkeden dokuz üniversitenin oluşturduğu bir Avrupa Üniversitesi İnisiyatifi olarak 180 bin öğrenciyi, 16 bin öğretim üyesini ve 11 bin idari personeli kapsamaktadır. Toplam süresi 36 ay olan EELISA projesi, 1 Kasım 2020 tarihi itibarıyla başlatılmıştır.

Universidad Politécnica de Madrid, (İspanya); Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Macaristan); École Nationale des Ponts et Chaussées (Fransa); Friedrich Alexander Universität Erlangen-Nürnberg (Almanya); Sculola Normale Superiore (İtalya); Scuola Superiore di Studi Universitari e di Perfezionamento Sant'Anna (İtalya); Universitatea Politehnica din Bucuresti (Romanya); Université Paris Sciences et Lettres (Fransa); École Nationale Supérieure de Chimie de Paris (Fransa) ve École Nationale Supérieure des Mines de Paris (Fransa), İTÜ'nün projedeki ortaklarıdır.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ