25 Mar 2022

8. İTÜ Kariyer Zirvesi Yoğun İlgi Gördü

8-9-10 Mart tarihlerinde gerçekleşen İTÜ Kariyer Zirvesi ile kurumsal firmalar İTÜ’lü genç yeteneklerle bir araya geldi…

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Geleneksel olarak her yıl sektör temsilcileri ile öğrenci ve yeni mezunları buluşturan ve İTÜ’nün büyük etkinliklerinden biri olan İTÜ Kariyer Zirvesi 2022, 8-9-10 Mart tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşti. Türk Hava Yolları ana sponsorluğundaki zirve, farklı sektörlerden alanında lider 97 katılımcı firmaya ev sahipliği yaptı. Pandemi şartlarına, dijital çağa ve katılımcı firmaların beklentilerine yanıt verebilmek için etkileşimli yapısıyla çevrimiçi ortamda hazırlanan İKZ’22’nin bu yılki mottosu “Yeteneğe Dokun” (Touch the Talent) oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun açılış konuşmasıyla başlayan zirve, öğrencilerin ve iş dünyasından katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu, kariyer zirvesinin hedefine ilişkin şunları dile getirdi: “İstiyoruz ki her bir İTÜ’lü, daha okuluna adım atar atmaz kendi alanıyla ilgili iş fırsatlarını görsün, deneyim edinsin ve yeni bağlantılar kurmanın yollarını öğrensin.”

8. İTÜ Kariyer Zirvesi özellikle staj ve kariyer olanakları hakkında İTÜ’lü öğrencilerin ayrıntılı bilgi almaları, akademik eğitimleri ile yeteneklerine uygun pozisyonlara başvurmaları ve firmaların nitelikli insan kaynağına kısa sürede ulaşmaları adına büyük bir görev üstleniyor. Konuşmasında bu hususu özellikle vurgulayan Prof. Dr. Koyuncu, “Her sene daha fazla öğrenci ve firmayı buluşturan bu zirvenin gelişiminde katılım sağlayan firmalarımızın ve sponsorlarımızın payı ise kuşkusuz çok büyük. 8. İTÜ Kariyer Zirvesi’nde yer alan tüm firmalarımıza ve sponsorlarımıza, geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimize verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum,” diyerek sözlerini sürdürdü. Zirvenin açılışının Dünya Kadınlar Günü’ne denk geldiğini de hatırlatan Koyuncu, “Bilimsel çalışmalarda, iş dünyasında, girişimcilikte ve inovasyonda kadınların önemine bir kez daha vurgu yapmak gerekiyor. Umuyoruz ki, kadınlar yeni fırsatlarla birlikte bu alanlarda daha fazla söz sahibi olurlar. Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım,” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İKZ’22 kapsamında, üç gün boyunca 97 katılımcı firmayla 84 paralel Zoom oturumu olmak üzere toplam 136 etkinlik gerçekleşti. Zoom oturumlarına toplam 4.384 öğrenci katılım gösterdi.

Ziyaretçi raporlarına göre, zirveye kayıt olan 2.485 kişi toplam 37.403 kez firma ziyareti gerçekleştirdi. Etkinliğin tek tıkla özgeçmiş iletme özelliği sayesinde toplamda 5.522 özgeçmiş bırakıldı.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ