17 Mar 2022

İTÜ ile Başarıya Yelken Açmak

İTÜ Mezun Söyleşileri kapsamında, Domer Trade ve Domer Marine Kurucu Ortağı Kaptan Seda Turan ve Ata Yachting CEO’su Kaptan Ali Burçin Eke ile İTÜ’deki öğrencilik yılları ve denizcilik alanındaki girişimleri üzerine konuştuk.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Mezun Söyleşileri’nin geçtiğimiz haftaki konukları Domer Trade ve Domer Marine Kurucu Ortağı ve İTÜ Denizcilik Fakültesi 2005 yılı mezunumuz Kaptan Seda Turan ile Ata Yachting CEO’su ve İTÜ Denizcilik Fakültesi 2000 yılı mezunumuz Kaptan Ali Burçin Eke oldu. Denizcilik alanında farklı girişimlerin kurucuları olan mezunlarımız, kendi girişimcilik serüvenlerini anlatırken, İTÜ ile kurdukları güçlü bağa da vurgu yaptılar.

Kaptan Seda Turan, İTÜ’de aldığı eğitimi şu sözlerle değerlendirdi: “İTÜ, denizciliğin sadece bir meslek olmadığını, bir hayat biçimi olduğunu öğretiyor; okulda, teknik ve teorik anlamda dersler aldığımız abilerimizden mesleği sevmeyi ve anlamayı da öğrendik.” Kaptan Ali Burçin Eke ise, İTÜ’den edindiği kazanımları, “Disiplinli çalışma, psikolojik mücadele ve zorlukları aşmaya yönelik aldığımız güçlü eğitim; tüm hayatımı etkileyen itici güç oldu,” sözleriyle ifade etti.

Hayal kur, yeteneğini keşfet

Domer Trade ve Domer Marine Kurucu Ortağı ve İTÜ Denizcilik Fakültesi mezunumuz Kaptan Seda Turan; kariyerinde ulaşmak istediği birinci hedefin kaptanlık olduğunu ve bu hedefe ulaştıktan sonra daha başka neler yapabileceğimin hayalini kurmaya başladığını dile getirirken; sektörde edindiği önemli tecrübelerden ve denizcilik vizyonu sayesinde yurtdışına uzanan kariyer yolculuğundan söz etti.

Ata Yachting CEO’su ve İTÜ Denizcilik Fakültesi mezunumuz Kaptan Ali Burçin Eke ise, denizcilik mesleğinin, içindeki keşfetme arzusunu ortaya çıkardığını dile getirirken; mesleğin sunduğu imkânları deneyimleyince, meslek seçimi konusunda verdiği kararın doğruluğunu anladığını belirtti. Kaptan Eke ayrıca, “İTÜ’de aldığımız denizcilik eğitimi sayesinde zorluklarla başa çıkmanın yanı sıra sabırlı olmayı da öğrendik. Üstelik yapılan işten keyif almanın ve mesleği sevmenin denizcilik kariyeri açısından önemini de anladık,” dedi.

İTÜ’nün kendileri için çok önemli bir yerde durduğunu, okul yıllarında edindikleri dostlukların hâlâ devam ettiğini dile getiren mezunlarımız; İTÜ’deki kardeşlik, ağabeylik/ablalık hukukunun, mesleğe ilk başladıklarında kendilerine sağladığı faydalardan da söz ettiler. Yeni mezun olacak İTÜ’lülere hayal kurmanın, disiplinli ve çok çalışmanın önemini hatırlatırken; gençlere de ilgi alanlarını keşfetmeleri ve yeteneklerini bu yönde geliştirmelerini önerdiler.

Söyleşinin tamamını izlemek için tıklayınız.

 


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ