09 Mar 2022

Polymer Chemistry Dergisinden Prof. Dr. Yusuf Yağcı İçin 70. Yaş Armağanı

Polymer Chemistry dergisi mart sayısında, İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Yusuf Yağcı için özel bir sayı ayırdı ve polimer kimya alanına yaptığı katkılarından dolayı 70. yaş gününü kutladı.

Saygın ve köklü bir geçmişe sahip olan Londra merkezli Kraliyet Kimya Topluluğu’nun (Royal Society of Chemistry) yayımladığı Polymer Chemistry dergisi mart sayısında, İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Yusuf Yağcı’nın 70. yaş gününü kutladı.

Dergi, Prof. Dr. Yusuf Yağcı’nın karmaşık makromoleküler mimariler için sentetik metodolojilerin geliştirilmesi üzerindeki etkili çalışmaları ve polimer kimya alanındaki katkılarından dolayı “Polimer Kimya” temalı sayısıyla öğretim üyemizi onurlandırdı.

Polymer Chemistry dergisinin “Polimer Kimya” temasıyla çıkarılan özel sayısı; Yağcı’nın kariyeri boyunca onunla birlikte çalışan polimer sentez kimyası camiasındaki dostlarından ve araştırmacılardan oluşan 25’in üzerinde bilim insanının makaleleri ve katkılarıyla oluşturuldu.

İTÜ Ailesi olarak öğretim üyemizin 70. doğum gününü kutluyoruz.

Yusuf Yağcı hakkında

1952’de Bursa’da doğdu. Yüksek lisans ve doktorasını Liverpool Üniversitesi’nde yaptı. İTÜ’de doçent ve profesör oldu. Yağcı, Türk Kimya Derneği şeref üyesidir ve 1994 yılında TÜBİTAK Bilim Ödülü almıştır. Ayrıca, Türkiye Kimya Derneği Şeref Ödülü (2002), Elsevier Scopus Ödülü (2007), Japonya Polimer Derneği Uluslararası Bilim Ödülü (2008), Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü (2008), İslam Bilim ve Teknoloji Birliği Kurulu Kimya Şeref Ödülü (2010), ODTÜ Mustafa Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Bilim, Hizmet ve Onur Ödülü (2013), İslam İşbirliği Teşkilatı Bilim ve Teknoloji Ödülü (2017), Belçika Polimer Derneği Uluslararası Bilim Ödülü (2018) ve Almanya Alexander von Humboldt Araştırma Ödülü'nü (2018) almıştır. 700’ün üzerinde uluslararası bilimsel makalesi, 15 patenti, 6 uluslararası kitabı, 50 kitapta ise bölüm yazmıştır.118 tezi yönetmiştir. Halen İTÜ’de öğretim üyeliği yapmaktadır.

Polymer Chemistry dergisinin ilgili sayısı için tıklayınız.