08 Mar 2022

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Cinsiyet Eşitliği Planı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Cinsiyet Eşitliği Planı yayınladı. Tüm İTÜ birimlerinin ve paydaşlarının katılımı ile hazırlanan raporda, cinsiyet eşitliği farkındalığını arttırmaya vurgu yapıldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Cinsiyet Eşitliği Planı yayınladı.Bilim, Mühendislik ve Teknolojide Kadın Çalışmaları Merkezi, EELISA Avrupa Üniversitesi Proje Ekibi ve Sürdürülebilirlik Ofisi tarafından ortaklaşa hazırlanan plan, tüm İTÜ birimlerinin ve paydaşlarının katılımı ile cinsiyet eşitliği farkındalığını arttırmayı hedefliyor.

Raporda, cinsiyet eşitliği konusunda zaman içinde önemli ilerlemeler sağlandığı, ancak hem dünya genelinde hem de Türkiye’de daha kat edilmesi gereken uzun bir mesafe olduğuna değinildi. Adımların atılması için en önemli hususların başında kurumsal mevzuatın uygun hale getirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Buradan yola çıkarak, cinsiyet eşitliği perspektifinin uyumu üzerine farkındalığı arttırmayı hedefleyen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Cinsiyet Eşitliği Planı’nı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kamuoyunun ilgisine sundu. 

Hazırlanan planda, kadınların eğitim ve araştırma konularında güçlendirilmesi ve gelişmesi için; işe alma, seçme ve kariyer ilerleme desteği, cinsel taciz ve ayrımcılıkla mücadele, cinsiyet boyutunun araştırma ve öğretim içeriğine entegrasyonu ve kurum kültürü gibi konuların üzerinde duruldu. Söz konusu başlıklarda kısa, orta ve uzun vadeli projeksiyonlar ortaya konuldu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kamuoyuyla paylaşılan Cinsiyet Eşitliği Planı, eşitliği sağlamak amacıyla gösterilen çabaların sonuçlarını görmeyi hedefliyor.

Cinsiyet Eşitliği Planı'na erişmek için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ