04 Mar 2022

Mezunumuzun Kurucu Ortak Olduğu Girişime Büyük Yatırım

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunlarımızdan Mehmet Sinan Toktay’ın kurucuları arasında yer aldığı Insider Şirketi 121 milyon dolar yatırım alarak 1 milyar doların üzerinde değerlemeye ulaştı ve “unicorn” statüsüne yükseldi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, “6’ncı Turcornumuz hayırlı olsun. Insider 121 milyon dolar yatırım alarak, 1 milyar dolar değerlemeyi aştı ve Türkiye’nin yazılım alanındaki ilk Turcorn’u oldu. Ülkemizin yazılım ekosistemi her geçen gün daha da güçleniyor,” ifadelerini kullandı.

E-ticaret sitelerine yönelik satışı arttırmaya yarayan araçlar sağlayan bir yazılım şirketi olan Insider, Türkiye ve yakın coğrafyasındaki e-ticaret ekosistemlerinde, kullanıcıları davranışsal bazlı olarak, gerçek zamanlı sınıflandıracak ve kullanıcı alışverişini yapmaktayken; onu satışa yönlendirecek olan doğru kişiselleştirmeyi yapıp doğru mesajı vermeyi sağlıyor. Sadece dakikalar içerisinde gerçekleşen ve son derece kolay olan entegrasyonu ile pazarlama departmanlarının teknik ekiplere olan bağlılığını ortadan kaldıran Insider, kuruluşundan bu yana 25 ülkede, sayısı 120’yi aşkın sitede kullanılan bir marka olmayı başardı.

Tek boynuzlu at olarak Türkçeye çevrilen “unicorn” kelimesi, girişim ekosisteminde değerini 1 milyar doların üzerine çıkaran girişimleri tanımlamak için kullanılıyor. “Turcorn” ifadesi ise bu büyüklükteki girişimlerin Türk olanını ifade ediyor.

Mezunumuz Mehmet Sinan Toktay’ı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ