11 Şub 2022

İTÜ, Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda Yükselişe Devam Ediyor!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Webometrics Dünya Üniversite Sıralaması’nda 567. sırada listelenerek geçen yıla göre 23 basamak birden yükseldi.

Webometrics Dünya Üniversite Sıralaması’nda bu yıl 567. sırada yer alan İTÜ, geçen yıla göre 23 basamak birden yükseldi. Türk üniversiteleri arasında ise ilk 3’te yer aldı. Bu yıl, dünya ölçeğinde 30 binden fazla üniversiteyi kapsayan sıralama, toplam 12 bin üniversiteyi listeliyor.

Webometrics’in birincil amacı, üniversiteler tarafından üretilen bilgiye açık erişimi teşvik etmektir. Üniversitelerin sıralamalarını geliştirmek için en iyi strateji, web içeriklerinin miktarını ve niteliğini arttırmaktır. Üniversiteye ait sayfaların sayısı, üniversite sitesine yapılan farklı dış bağlantıların oranı, sitede yer alan dosyaların toplam sayısı ve Google Akademik’te üniversitelerin internet sitelerinin geçtiği dokümanlar ölçüt olarak kullanılmaktadır.