27 Oca 2022

Yoga Olimpiyat Oyunları’nda İTÜ’lü Sporcularımıza Gümüş Madalya

İTÜ’lü sporcularımız, İstanbul’da düzenlenen 1. Türkiye Ulusal Yoga Olimpiyat Oyunları 2021’de gümüş madalya kazandılar.

Uluslararası Yoga Olimpiyat Komitesi (IYOC) tarafından 210 ülkede, Türkiye’de ise Ulusal Yoga Federasyonu (ULUYOF) tarafından İstanbul’da düzenlenen 1. Türkiye Ulusal Yoga Olimpiyat Oyunları 2021’de başarı elde eden İTÜ’lü sporcularımız gümüş madalya kazandılar.

Tüm dünyada ve Türkiye’de barış ve birlik sloganıyla organize edilen 1. Türkiye Ulusal Yoga Olimpiyat Oyunları; yoga akrobatik, yoga artistik, yoga asana, yoga atletik, yoga koreografi, yoga dans, yoga ritmik ve yoga akışı gibi sekiz farklı kategoride gerçekleşiyor. Ayrıca yapılan oyunlara, 4-17 yaş grubu kız-erkek, 18-49 yaş grubu kadın-erkek, 50+ yaş grubu kadın-erkek şeklinde farklı yaş grubunda oyuncular da katılabiliyor.

Tüm dünya genelinde 5 bin 300, Türkiye’den ise 150 katılımın olduğu 1. Türkiye Ulusal Yoga Olimpiyat Oyunları’nda Türk Yoga Olimpiyat şampiyonlarının; 24 altın, 18 gümüş ve 17 bronz madalya elde ettiği organizasyona katılan İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Orkun Tolun ve takım arkadaşı 2015 İTÜ Kimya Bölümü mezunumuz Vildan Gürbüz, Yoga Ritmik kategorisinde 2. olarak gümüş madalya almaya hak kazandılar. Madalya kazanan isimlere ödülleri, Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf tarafından takdim edildi.

Ödül alan öğrenci ve mezunumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.