18 Oca 2022

Mezunumuza TÜBA’dan Küresel Salgınla Mücadele Özel Ödülü’nde Birincilik

TÜBA Konseyi’nce düzenlenen Küresel Salgınla Mücadele Özel Ödülleri’nde mezunumuz Doç. Dr. Özgür Şafak Şeker “Tanı Alanında Birincilik Ödülü”ne değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA); 2020-2021 yılları için COVID-19 küresel salgınıyla mücadelede teşhisten tedaviye kadar tüm aşamalara yönelik özgün yöntem ve ürün geliştirme odaklı üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan bilim insanlarını araştırmalarında teşvik etmek, desteklemek ve onurlandırmak amacıyla bir ödül düzenledi. Tedavi ve korunma alanı ile tanı alanında verilen ödüllerde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla üç öğretim üyesi ödüle değer görüldü.

Bu ödül kapsamında, İstanbul Teknik Üniversitesi 2003 yılı Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü yüksek lisans mezunumuz ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Urartu Özgür Şafak Şeker, “SARS-COV-2 Tanısına Yönelik RNA Anahtar Sistemlerinin Geliştirilmesi” adlı çalışmasıyla, “Tanı Alanında TÜBA COVID-19 Küresel Salgınla Mücadele Birincilik Ödülü”ne layık görüldü.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, çalışmasıyla “Tedavi ve Korunma Alanında Özel Ödül”e değer görülürken; Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tanıl Kocagöz de “Tanı Alanında İkincilik Ödülü”nü kazandı.

Mezunumuz Doç. Dr. Şeker’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

TÜBA ödülleri için tıklayınız.

Doç. Dr. Urartu Özgür Şafak Şeker hakkında

1978 yılında doğdu. 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı. Doktora çalışmaları sonrasında, 2010-2011 tarihleri arasında Singapore Nanyang Technology University Elektrik Mühendisliği ve Uygulamalı Fizik Bölümü’nde, 2011-2014 yılları arasında Massachusetts Institute of Technology’de Elektronik Araştırma Laboratuvarı (RLE) ve Sentetik Biyoloji Araştırma Merkezi’nde (MIT Synthetic Biology Center) doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. 2014 yılında yardımcı doçent, 2019 yılında doçent unvanını almaya hak kazandı. 2014 yılında TÜBA GEBİP Ödülü sahibi olan Doç. Dr. Urartu Özgür Şafak Şeker, halen Bilkent Üniversitesi, UNAM ve Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Enstitüsü’nde sentetik biyoloji, genom mühendisliği, nanobiyoteknoloji konularında çalışmalarını sürdürüyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ