05 Oca 2022

Öğretim Üyemize “2021 Türkiye Verimlilik Proje Ödüllerinde Birincilik”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde düzenlenen “2021 Türkiye Verimlilik Proje Ödülleri” sahiplerini buldu. Öğretim üyemiz Prof. Dr. Hasan Ergin’in de yer aldığı “Seramik Endüstrisi için Yeni Öğütme Teknolojilerinin Geliştirilmesi - Verimli Öğütme Teknolojisi” başlıklı proje ödül kazandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Hasan Ergin, Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. ve Remas Makine Redüktör Sanayi A.Ş. işbirliğiyle gerçekleştirilen “Seramik Endüstrisi için Yeni Öğütme Teknolojilerinin Geliştirilmesi - Verimli Öğütme Teknolojisi” başlıklı projeye verildi. Toplam 468 projenin değerlendirildiği yarışmanın araştırma ve geliştirme kategorisinde İTÜ’lü öğretim üyemizin danışmanlığını ve yürütücülüğünü üstlendiği proje birinciliği kazandı.

Türkiye Verimlilik Proje Ödülleri; üniversiteler, sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler ve kamu kurumları tarafından gerçekleştirilen projelere verilmektedir. Belirlenen tematik alanlar, ürün veya hizmetlerin kalitesini iyileştirmeyi; iş süreçlerinin performansını artırmayı, hammadde, malzeme, enerji, sermaye ve insan kaynaklarının verimliliğini artırmayı; işletmenin kârlılığını artırmayı veya maliyetlerini azaltmayı ve çalışma yaşamının kalitesini iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2021 Verimlilik Proje Ödülleri” takdim töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla 17 Aralık 2021 tarihinde Bilişim Vadisi'nde gerçekleştirildi. Ödül alan değerli öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 Prof. Dr. Hasan Ergin hakkında

1986’da İstanbul Teknik Üniversitesi Maden İşletme Mühendisliği Bölümü’nden lisans, 1988-1994 yıllarında İngiltere’de yüksek lisans ve doktora eğitimi aldı. Almanya ve İngiltere’de üniversitelerde dersler vermiş ve ortak araştırmalar yaptı. 1988 yılından bu yana yurtdışı ve yurtiçinde çok sayıda makine ve teknoloji şirketi, çimento fabrikası, seramik fabrikası ve gaz beton fabrikasında bilimsel araştırmalar ve ortak projeler gerçekleştirdi. 1995 yılından bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nde görevini sürdürmekte olup, çimento ve seramik endüstrisinde teknolojik gelişmeler, endüstriyel hammaddelerin hazırlanması, madencilik ve çevre alanında dersler vermekte ve araştırmalar yapmaktadır. 80’in üzerinde ulusal ve uluslararası bilimsel makale yayımlamış olan Ergin, 2 adet ders kitabının ortak yazarı ve 1 uluslararası sempozyumun bildiriler kitabının da ortak editörüdür.

Prof. Dr. Hasan Ergin projesinin detayları için tıklayınız.

Ödül hakkında detaylı bilgi için  tıklayınız. 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ