31 Ara 2021

Öğretim Üyemize “Yılın Yenilikçi Sağlık Profesyoneli Ödülü”

5. Doktorclub Awards Türkiye’nin Sağlık Ödülleri töreninde, öğretim üyemiz Prof. Dr. Hatice Camgöz Akdağ “Yılın Yenilikçi Sağlık Profesyoneli” kategorisinde ödül kazandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi, Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Doktorclub Awards tarafından, ülkemizde sağlık sektöründe farklılık ve farkındalık yaratarak öne çıkan yenilikçi ve yaratıcı proje, araştırma ve uygulamaların artmasına katkıda bulunmak amacıyla organize edilen Türkiye’nin Sağlık Ödülleri 29 Aralık 2021’de çevrimiçi olarak düzenlendi. 2021 yılının sağlık profesyonellerinin ödüllendirildiği törende, 122 başvuru ve 70 finalist arasından seçilen isimler toplam 22 kategoride ödül kazandılar.

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Hatice Camgöz Akdağ, “Sağlık sektöründe süreçlerin iyileştirilmesine, israfların azaltılmasına ve hasta, hekim, çalışan memnuniyetinin arttırılmasına yönelik yalın hastane sistem tasarımı” çalışmasıyla “Yılın Yenilikçi Sağlık Profesyoneli Ödülü”ne değer görüldü.

Ödül alan değerli öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Prof. Dr. Hatice Camgöz Akdağ hakkında

1997’de Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden lisans, 1999 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesini aldı. 2004’te Brunel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde “Kalite Yönetimi” alanında doktora yaptı. Çeşitli üniversitelerde çalıştıktan sonra, 2012 yılından itibaren İTÜ İşletme Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaya başladı. 2015 yılında doçent, 2020 yılında da profesör unvanını aldı. Eylül 2020’den bu yana İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevini sürdürüyor. İTÜ’de Rektör Danışmanlığı, Kalite Koordinatörlüğü ve İTÜ Kariyer Merkezi Başkanlığı görevlerini de yürüttü. Sağlık alanında kaliteyi arttırmak ve hasta, doktor ile hastane deneyimlerini kolaylaştıracak sürdürülebilir projeler üzerine çalışıyor. 2008 yılından itibaren sağlık alanına yöneldi ve bilhassa meme kanseri süreçlerini düzenlemek, herkese aynı standartta teşhis, tedavi ve takip süreçlerini oluşturmak üzere yoğun bir çaba sarf etti. Dört yıl önce kendisine konulan meme kanseri teşhisinin ardından, bu hastalığı yenerek “survivor” olma mutluluğunu yaşadı ve böylece akademik çalışmalarına farklı bir bakış açısı katma şansı buldu. Evli ve iki kız çocuğu annesidir.

Prof. Dr. Hatice Camgöz Akdağ’ın projesinin detayları için tıklayınız.

Ödül hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ