28 Ara 2021

İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan İTÜ TMDK Projesine Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda İstanbul'un ekonomik ve sosyal kalkınmasına yön veren İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) Yaratıcı Endüstriler Mali Destek Programı değerlendirme sonuçları açıklandı. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musiki Devlet Konservatuarı’nın (İTÜ TMDK) program kapsamında sunduğu “Türk Müziği Kültür Mirasının Dijitalleştirilmesi projesi” destek almaya değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Kalkınma Ajansı, 2021 yılı Girişimcilik (GİR) ve Yaratıcı Endüstriler (YES) Mali Destek Programları kapsamında yapılan proje başvurularını değerlendirdi. Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu tarafından başarılı bulunan 37 adet proje İSTKA’nın kurumsal web sayfasından ilan edildi.

İTÜ TMDK, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje ile çoğunun tarihsel değeri olan Türk Müziği kaynaklarının korunması, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılabilmesi, Türk Müziği kültürünün dünyadaki temsilinin kuvvetlendirilmesi ve geniş kitlelere ulaştırılabilmesi için bu kaynakların dijital bir platformdan sunulmasını hedeflemektedir. Türk Müziği akademisyenleri, araştırmacıları, sanatçıları ve öğrencilerinin Türk Müziği'nin zengin külliyatına zaman ve mekan sınırlaması olmadan çevrimiçi erişebilmesi amaçlanmaktadır. Proje içerisinde önemli müzik insanlarına ait arşivlerin bulunduğu yaklaşık 40.000 materyalden oluşan bir koleksiyon üzerinde çalışılması planlanıyor.

 Projede yer alan öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Proje sayfasını incelemek için tıklayınız.

Destek alan proje hakkında daha fazla bilgi almak için İTÜ TMDK sayfasını ziyaret ediniz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ