21 Ara 2021

Perakende Sektörüne Yön Veren İTÜ’lüler

İTÜ Mezun Söyleşileri kapsamında, Vakko Yatırım Kiralama ve Satış Grubu Başkanı Emrah İnel ve Getir Kurucu Ortağı Serkan Borançılı ile İTÜ’deki öğrencilik yılları ve başarıları üzerine konuştuk.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Mezun Söyleşileri’nin geçtiğimiz haftaki konukları Vakko Yatırım Kiralama ve Satış Grubu Başkanı ve İTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü 1992 yılı mezunumuz Emrah İnel ile Getir Kurucu Ortağı ve İTÜ Mimarlık Bölümü 1995 yılı mezunumuz Serkan Borançılı oldular. Faaliyette bulundukları sektörlere dair değerlendirmelerde bulunan mezunlarımız, İTÜ’nün marka değerine ve birçok sektör açısından önemine vurgu yaptılar.

Emrah İnel, “İTÜ bizlere önce bilgi sahibi, sonra da fikir sahibi olmayı öğretti” derken; Serkan Borançılı ise İTÜ’lü olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, “Burada, sınırsızca hayal etmeyi öğrendik” dedi.

 Perakende sektöründe dijital teknolojilerin önemi artıyor

Vakko Yatırım Kiralama ve Satış Grubu Başkanı Emrah İnel pandemi döneminde lüks perakende sektöründeki değişimi tüketici-yatırımcı-perakendeci yönlerinden değerlendirdi. Emrah İnel, müşterilerin bir yıllık satın alma davranışlarını inceleyebildiklerini, buna göre müşteriye uygun önerilerde bulunduklarını belirtti. Müşteri memnuniyeti için dijital teknolojilerin ve bu anlamda “sanal zekâ” kullanımının kendi sektörleri açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Getir Kurucu Ortağı Serkan Borançılı ise, kendi kariyeri açısından mimarlıktan e-ticaret sektörüne geçerken, özellikle “83 milyonluk ülkeden dünyaya bir Türk markası çıkartmak” düşüncesinden ilham aldıklarını aktardı. Başarılı yatırımlarına her geçen gün yenilerini eklediklerini belirten Borançılı, Boston’da şubelerini henüz açtıklarını ve o bölgedeki sosyal medyayı kullanarak şehirde hareketliliği artırdıklarını aktardı. Geleceğin teknolojilerini ve dijital pazarlamayı yoğun bir şekilde gündemlerinde tuttuklarını belirten mezunumuz, kendini yenileyen makine öğrenmesi algoritmalarını sektör için olmazsa olmaz olarak değerlendirdiklerini dile getirdi.

 “İTÜ’lü olmak”

İTÜ’nün kendileri için çok önemli bir yerde durduğunu, okullarına olan bağlılıklarının hiç azalmadığını dile getiren mezunlarımız, yeni mezun olacak İTÜ’lülere hayal kurmayı asla bırakmamanın, tutkulu olmanın, çok çalışmanın ve hobi sahibi olmanın önemini hatırlattılar.

 Söyleşinin tamamını izlemek için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ