16 Ara 2021

İTÜ Gelişen Avrupa ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması’nda İlk 20’de

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS tarafından açıklanan “2022 Gelişen Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Üniversiteler Sıralaması”nda ilk 20’ye giren üniversiteler arasında yer aldı.

Bu yıl 450 kurumun değerlendirildiği “Gelişen Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Üniversiteler Sıralaması”nda (QS EECA University Rankings 2022) 17. sırada yer alan İTÜ, listeye giren Türk üniversiteleri arasında da ilk 4’te yerini alarak geçen yılki başarısını korudu.

Fakülte uzmanlığı, uluslararası öğrenci oranları ve akademik ve işveren itibarı dahil olmak üzere on gösterge kullanılarak oluşturulan QS EECA University Rankings 2022 sıralamasında İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi ilk 20’ye giren dört üniversite arasında yerini aldı.

QS EECA için tıklayınız.