01 Ara 2021

Mezunumuz Dr. Müge Özçevik’e 2021 Yılı IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü

Bilgisayar Mühendisliği Doktora Programı 2019 yılı mezunumuz “Traffic and Mobility Aware Delay Modeling for Software-Defined Networks (SDN)” adlı teziyle 2021 yılı IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü’ne değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Bilgisayar Mühendisliği Doktora Programı 2019 yılı mezunumuz Dr. Müge Özçevik, “Traffic and Mobility Aware Delay Modeling for Software-Defined Networks (SDN)” adlı teziyle 2021 yılı IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü’nü kazandı.

Dr. Müge Özçevik’in tez çalışması, daha önce İTÜ Lisansüstü En Başarılı Tez Ödülleri Yönergesi kapsamında verilen 2019 Yılı En Başarılı Tez Ödülü’ne değer görülmüştü.

Mezunumuz Dr. Müge Özçevik'i ve tez danışmanı öğretim üyemiz Prof. Dr. Berk Canberk’i kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Dr. Öğr. Üyesi Müge Özçevik

Dr. Öğr. Üyesi Müge Özçevik lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden sırasıyla 2013, 2015 ve 2019 yıllarında almıştır. Lisans derecesini fakülte ikincisi olarak, doktora derecesini ise 17 uluslararası yayın ve konferans ile tamamlamıştır. Bu çalışmasıyla; IEEE Türkiye En İyi Doktora Tezi ve İTÜ En İyi Doktora Tez ödüllerine layık görülmüştür. Şu an Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Yazılım Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak görev almaktadır. IEEE Transactions on Vehicular Technology (TVT), IEEE Transactions in Wireless Communications (TWC), The International Journal of Communication Systems (IJCS), The International Journal of Computer and Telecommunications Networking (COMNET), IEEE Transaction on Communications, Ad Hoc networks, IEEE Communication Letters, IEEE Computer Communications (COMCOM) gibi uluslararası dergilerde jüri olarak görev yapmaktadır. Yaptığı çalışmalarla 2016 yılında IEEE CAMAD konferansı en iyi bildiri ödülünü ve 2015 yılında IEEE INFOCOM konferansında en iyi poster ödülünü almıştır. Birçok IEEE konferansında program eşbaşkanı, tanıtım eşbaşkanı ve teknik komite üyesi olarak görev almıştır. Çalışma alanları arasında yazılım tanımlı ağlar, 5. nesil ağlar, aşırı yoğun ağlar, içerik dağıtım ağları ve heterojen ağlar bulunmaktadır.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ