30 Kas 2021
TÜBİTAK Bilim ve Teşvik Ödülleri’nde İTÜ Farkı
2021 Yılı TÜBİTAK Ödülleri açıklandı. Her yıl verilen “Bilim, Özel Hizmet ve Teşvik Ödülleri” kapsamında iki teşvik, iki de bilim ödülü alan İTÜ, en çok ödül alan üniversite oldu.
Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırmacıların yetiştirilmesi ve geliştirilmesi için imkân sağlamak amacıyla verdiği “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” 2021 yılı değerlendirmesi sonuçlandı.
TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2021 yılında 3 Bilim Ödülü ve 14 de Teşvik Ödülü verilmesine karar verildi. İTÜ İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İdil Arslan Alaton, “Su kirliliği ve kontrolü alanında mikrokirleticilerin kimyasal/fotokimyasal/fotokatalitik ileri oksidasyonu, nanoparçacıklarla heterojen kataliz/fotokataliz, mikrokirleticilerin ozonlanması ve mikrokirleticilerin elektrokoagülasyonu konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle bilim ödülüne değer görüldü.
İTÜ Maden Fakültesi Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ise, “Cevher hazırlama ve kolloid kimyası alanında flotasyon, adsorpsiyon, ürün geliştirme konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle bilim ödülüne layık görülen bir diğer isim oldu.
İTÜ İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hale Özgün Erşahin, “Çevre mühendisliği alanında evsel atıksuların yeniden kullanımı, membran teknolojisi ve çevre ekonomisi konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle 2021 yılı “TÜBİTAK Teşvik Ödülü”ne değer görüldü.
İTÜ İnşaat Fakültesi, Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Elif Sertel de, “Uzaktan algılama alanında arazi örtüsü/kullanımı değişimlerinin belirlenmesi; derin öğrenme-yapay zeka yöntemlerinin süper-çözünürlük, pan-keskinleştirme, obje tanımlama ve segmentasyon problemlerine uygulanması; uzaktan algılama veri ve yöntemleri ile kuraklık belirleme, tarımsal uzaktan algılama uygulamaları; makine öğrenmesi; toprak tuzluluğunun uydu teknolojileri ile izlenmesi; geometrik doğruluk analizleri; peyzaj metrikleri ve çevresel uzaktan algılama uygulamaları konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle ödül alan isim oldu.
Öğretim üyemizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
TÜBİTAK Ödülleri hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.