26 Kas 2021

İTÜ AYBE ile Japonya’daki Chiba Teknoloji Enstitüsü Arasında İşbirliği

İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü (İTÜ AYBE) ile Japonya’daki Chiba Teknoloji Enstitüsü arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Bu anlaşmaya göre; aralarında Göbeklitepe, Çatalhöyük, Kaman-Kalehöyük gibi önemli arkeolojik yerleşmelerin de bulunduğu ören yerlerinden T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izinleriyle alınacak olan jeoarkeolojik örneklerin incelenmesi amaçlanıyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Rektörlüğünde 25 Kasım 2021 Perşembe günü gerçekleşen imza törenine, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, İTÜ AYBE Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Ali Deniz, Enstitü Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Bülent Arıkan ve Chiba Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Ryuji Tada katıldı. Anlaşmayı, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu adına Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hacı Ali Mantar imzaladı.

Bu anlaşmaya göre; aralarında Göbeklitepe, Çatalhöyük, Kaman-Kalehöyük gibi önemli arkeolojik yerleşmelerin de bulunduğu ören yerlerinden T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izinleriyle alınacak olan jeoarkeolojik örneklerin incelenmesi amaçlanıyor. İşbirliği anlaşması çerçevesinde; jeolojik ve jeoarkeolojik örneklerin alınması, laboratuvar analizlerinin yapılması ve yorumlanarak yayına hazırlanması aşamalarında hem bilim insanları hem de lisansüstü öğrencilerin birlikte çalışmaları hedefleniyor. Alınacak örneklerin incelenmesiyle Anadolu’nun farklı noktalarındaki geçmiş çevresel şartlar kurgulanacak ve insan-çevre ilişkilerinin çeşitli boyutları detaylı olarak incelenecek. Bu işbirliği anlaşmasına göre karşılıklı öğrenci değişimi de mümkün olacak.

Chiba Teknoloji Enstitüsü’nü temsilen kampüsümüzü ziyaret eden Prof. Dr. Tada; EMCOL, Kozmojenik İzotop ve Jeobiyokimya laboratuvarlarımızı da ziyaret etti.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ