09 Kas 2021

İTÜ’nün Efsane Hocası Prof. Dr. Mustafa İnan Anısına Belgesel

İstanbul Teknik Üniversitesi, eski rektör ve efsane hoca Prof. Dr. Mustafa İnan’ı 11 Kasım 2021 Perşembe günü saat 19.00’da SDKM’de ilk gösterimi yapılacak olan “Bir Ekol Yaratmak: Mustafa İnan” adlı belgesel ile anmaya hazırlanıyor.

İTÜ’de 1957-1959'da rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Mustafa İnan anısına hazırlanan belgeselin ilk gösterimi, 11 Kasım'da Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Medya ve iş dünyasından katılımların da olacağı belgesel film gösteriminde, İTÜ’lü öğrencilere verilen Mustafa İnan Bursu’na dikkat çekmek hedefleniyor.

“Bir Ekol Yaratmak: Mustafa İnan” belgeselinin yönetmenliğini Zafer Çelik üstlendi. Belgeselin yapımcısı olan Kara Film, belgeselden elde edilecek telif gelirinin Mustafa İnan Bursu’na aktarılmasını hedefliyor.

Prof. Dr. Mustafa İnan’ın biyografisinin ele alındığı belgeselin gösterimi 11 Kasım saat 19.00’da YouTube kanalından canlı olarak da izlenilebilecek.