01 Kas 2021

Mediterranean Geoscience Union (MedGU) Toplantısı İlk Defa İTÜ’de Düzenleniyor

Akdeniz ülkelerinin bilim insanlarını bir araya getiren yerbilimleri topluluğu Mediterranean Geoscience Union’ın (MedGU) ilk toplantısı 25-27 Kasım 2021’de İstanbul Teknik Üniversitesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Dünya, gezegen ve uzay bilimleri alanlarında Akdeniz’i çevreleyen ülkelerin bilim insanlarını bir araya getiren yerbilimleri topluluğu olan Mediterranean Geoscience Union’ın (MedGU) ilk toplantısı 25-27 Kasım 2021’de İTÜ, Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü’nün başkanlığında, İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Mediterranean Geoscience Union’ın fikir mimarı olan Prof. Dr. Attila Çiner, dünyanın dört bir yanından yüzlerce katılımcının hem yüz yüze hem de online katılacağı ilk toplantıya şimdiden 60 ülkeden 1.000’in üzerinde bildiri gönderilmiş olmasını MedGU’nun geleceği açısından umut verici olarak değerlendirdi. İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü’nden önemli isimlerin de konuşmacı olarak yer alacağı toplantıya tüm İTÜ’lüler davetli olacak.

 

Mediterranean Geoscience Union (MedGU)

MedGU, temel yerbilim araştırmalarının yanı sıra önemli toplumsal ve çevresel sorunları ele alan uygulamalı araştırmaları teşvik etmek amacıyla kurulmuştur. Birlik, yerbilimlerine dair politika oluşturmak, doğal çevreyi korumak ve Akdeniz coğrafyasında yaşayan insanlar için daha sürdürülebilir toplumlar yaratmak için çözümlerin uygulanmasında daha fazla etki sağlayacaktır. Birliğin ayrıca Akdenizli yerbilimcilere disiplinlerarası ortak araştırma yapma fırsatları sunacağı umulmaktadır.

MedGU’nun resmi yayın organı bir Springer Nature ürünü olan Mediterranean Geoscience Reviews olacaktır.

Mediterranean Geoscience Union (MedGU) ve toplantı hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ