22 Eki 2021
Samos (Sisam) Depreminin Yıldönümünde İTÜ’den Uluslararası Sempozyum
İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü, 30 Ekim 2020 Samos (Sisam) Mw 7.0 Depreminin yıldönümünde tamamı davetli konuşmacılardan oluşan uluslararası çevrimiçi bir sempozyum düzenleyecek.
Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
30 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek sempozyumda yapı ve deprem mühendisliği, sismoloji, sismotektonik, tsunami konularında çok sayıda uluslararası uzman sunum yapacak. Sempozyum İTÜ’nün https://www.youtube.com/itu1773 resmi hesabından takip edilebilecek.
İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü İnşaat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ercan Yüksel, İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tuncay Taymaz ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik sempozyumu düzenleyen bilim insanları arasında yer alıyor. Sempozyum 6 Mayıs 2021 tarihinde vefat eden İTÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İbrahim Demir’e ithaf edildi.
Dünyanın önde gelen bilim insanları Ege Bölgesindeki son durumu akademik veriler ışığında değerlendirecek.
İstanbul’da beklenen büyük depremde uzmanlar 1 milyona yakın binanın değişik düzeylerde etkileneceğini öngörüyor. Peki Ege bölgesi için beklenen deprem senaryolarında son durum nedir? Ne kadar binanın depremden etkileneceği düşünülüyor? Ege’de yaşanacak büyük bir depremin Marmara Bölgesindeki yapı stokunu olumsuz etkilemesi bekleniyor mu? Sempozyumda bu ve benzeri soruların cevapları aranacak, bilimsel veriler ışığında uluslararası düzeyde elde edilen en güncel bilgiler davetli bilim insanları ile katılımcı mühendisler ve mimarlar arasında tartışılacak.
İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü’nün, yer bilimleri uzmanları ile yapı ve deprem mühendislerini bir araya getirerek etkileşimli olarak düzenlediği nadir etkinliklerden biri olan bu programın amacı mevcut durumun tüm yönleriyle, çok disiplinli olarak ele alınması ve gelecek için çözüm önerilerinin aranmasıdır. Ege denizindeki deprem tehlikesinin Türkiye ve Yunanistan’ı ne şekilde etkileyeceği konusunun her yönüyle tartışılacağı bir platform hazırlandı İki komşu ülkede var olan ve birbirine benzer özellikteki güvenliği yetersiz yapı stokunun ne şekilde güvenli duruma getirilebileceği konusunda çözüm arayışlarına yönelik bugüne dek düzenlenmiş sınırlı sayıdaki ortak etkinlikten biri olması hedefleniyor.
Sempozyum hakkında detaylı bilgi ve program için tıklayınız.