06 Eki 2021
İTÜ, 2021-2022 Akademik Yılına Hibrit Eğitim Sistemi ile Başladı
Üniversitemiz 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni, Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. Üniversitemizde 2021-2022 Akademik Yılı eğitim-öğretim faaliyetleri hibrit eğitim sistemi ile işlenecek.
Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
Üniversitemizin Akademik Yılı Açılış Töreni, 4 Ekim 2021 Pazartesi günü Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Akademik yıl açılış törenine TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş davetli konuşmacı olarak katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, rektör yardımcılarımız, genel sekreterimiz, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin yer aldığı tören, sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlandı. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Topluluğu tarafından “Nihavend Faslı” başlıklı Türk müziği dinletisi izleyicilerin büyük beğenisini topladı.
“Hibrit eğitim sistemine geçiyoruz.”
Türk müziği dinletisinin ardından kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu konuklara, “Ülkemizin ve dünyanın en köklü üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yeni akademik yılının açılışını gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni akademik yılımız hepimize hayırlı olsun,” diyerek seslendi. Prof. Dr. Koyuncu sözlerine şöyle sürdürdü: “İTÜ olarak salgın koşullarına hızlı bir şekilde adapte olduk ve ilk kapanmadan itibaren gerekli hazırlıklarımızı süratli bir şekilde tamamlamaya gayret ettik. Üç dönemdir sürdürdüğümüz dijitalleşme çalışmalarımızı olgunlaştırdık. Gerekli kontrollerimizi sağladık. Geçtiğimiz akademik yıl boyunca çevrimiçi ortamda sürdürdüğümüz derslerimiz ve toplantılarımız neredeyse sorunsuz geçti. Yine geçtiğimiz ay, öğrencilerimizin ders kayıtlarını da dijital ortamda sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamladık. Yeni akademik yılda, artık hibrit sisteme geçiyoruz. Bu sayede hem özlediğimiz yüz yüze eğitim sürecine yeniden kavuşuyoruz, hem de gereken durumlarda online derslere süratle geçebilme imkânına sahip oluyoruz. Yeni kurguladığımız hibrit model sayesinde, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin derslerini en verimli şekilde geçireceklerini düşünüyorum. Umuyorum emeğimizin ve çabamızın karşılığını alacağımız güzel bir akademik yıl geçiririz.”
“İTÜ, iki buçuk asra yaklaşan birikimi ve güçlü geleneğiyle yoluna devam edecek.”
Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu, İstanbul Teknik Üniversitesi; iki buçuk asra yaklaşan birikimi ve güçlü geleneğiyle ulusal ve uluslararası düzeyde başarılarına yenilerini eklemeye her geçen gün devam ettiğini belirtti. Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının sıralamalarını da paylaşan Koyuncu, İTÜ’nün önümüzdeki yıllarda daha iyi yerlerde olacağını söyledi.
“İTÜ; her zaman çalışkan, dinamik, girişimci ve yenilikçi insanlar yetiştirmiştir. Okulumuz, yine bu yönleriyle hep ön plana çıkmıştır,” diyen Prof. Dr. Koyuncu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yılki YKS tercihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nin gençlerimiz açısından ne kadar cazip bir okul olduğunu bir kez daha gördük. Bildiğiniz gibi, bu yıl YKS’de sayısal puan türünde birinci ve üçüncü olan arkadaşlarımız İTÜ’yü tercih ettiler. Yine YKS’de ilk bine girenler arasından toplam 48 öğrencimiz de İTÜ’yü tercih ederek kariyerlerindeki en önemli adımlardan birini atmış oldular. Okulumuza yeni başlayan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum ve Aileye hoş geldiniz diyorum.”
“400’ün üzerinde mühendisiminiz var, yüzde 19’u İTÜ’lü”
Üniversitemizin 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Dersi’ni Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş verdi. “Yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da en köklü kurumlarından biri olan İTÜ’nün akademik yıl açılışına davet edilmiş olmak benim için büyük bir gururdur. Davetiniz için teşekkür ediyorum,” diyerek sözlerine başlayan Karakaş, konuşmasında iş dünyasında yaşanan değişimin ve bunun tetiklediği fırsatların TOGG açısından ne anlama geldiği ve bunlardan TOGG olarak nasıl faydalanılacağı üzerine bir sunum yaptı. Dönüşümün ve fırsatların sadece otomobil dünyası için olmadığının veya yalnızca Türkiye için geçerli olmadığının da altını çizdi.
Mehmet Gürcan Karakaş, “Mobilite ve Yeni Fırsatlar” başlığıyla gerçekleştirdiği sunumunda TOGG’un hedefleri ve projenin hangi aşamada olduğuna dair bilgiler paylaştı. Projede dünyanın her bölgesinde sektörlerin ve şirketlerin olduğunu söyleyen Karakaş, farklı sektörlerden gelen girişimlerin teknolojiyi geliştirmelerinde ve entegre etmelerinde kendilerine son derece fayda sağladığını bildirdi. TOGG bünyesinde 400’den fazla mühendisin çalıştığını belirten Karakaş, bunun yüzde 19 gibi önemli bir kısmının İTÜ’den geldiğini açıkladı ve İTÜ’ye teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.
Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, üniversitemize en yüksek dereceyle kayıt yaptıran yeni öğrencilerimize, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren takımlarımıza tebrik belgelerini takdim etti. Rektörümüz ayrıca, 2020 Yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülü’nü alan öğretim üyemiz Doç. Dr. Mustafa Evren Erşahin’e teşekkür plaketi verdi. Yurtdışı görevleri nedeniyle törene katılamayan 2020 yılı TÜBA-GEBİP (Kutup Çalışmaları) Ödülü sahibi öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Burcu Özsoy ve Prof. Dr. Cengiz Yıldırım ise katılımcılar tarafından alkışlandı.
Canlı yayınlanan törenin tamamını izlemek için tıklayınız.