20 Eyl 2021

Dr. Kamil Karaçuha’ya Elektromanyetikte Üstün Başarı Ödülü

İTÜ Bilişim Enstitüsü mezunumuz Dr. Kamil Karaçuha Leopold B. Felsen Vakfı tarafından verilen “Leopold B. Felsen Elektromanyetikte Üstün Başarı Ödülü”ne değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Leopold B. Felsen Vakfı, 2007 yılından bu yana Türk öğrencilerin/araştırmacıların elektromanyetik alanına katkılarını teşvik etmek amacıyla “Leopold B. Felsen Elektromanyetikte Üstün Başarı Ödülü”nü vermektedir. Yıllık toplam tutarı 5.000 dolar olan ödül, Prof. Felsen’in vasiyetine göre Türkiye’de yapılan araştırmaları kapsıyor ve yüksek lisans ile doktora seviyesindeki araştırmacılara veriliyor.

Değerli mezunumuzu kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Dr. Kamil Karaçuha Hakkında

Dr. Kamil Karaçuha 2017 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirmiş olup, takip eden senede aynı üniversitenin Fizik bölümünden de mezun olmuştur. 2017-2021 yılları arasında doktora çalışmalarını İstanbul Teknik Üniversitesi’nde, Bilişim Enstitüsü Bilgi ve Haberleşme Mühendisliği programında tamamlamıştır. Bu süre zarfında, aynı kurumda araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Doktora çalışmaları sırasında, elektromanyetikte analitik ve sayısal yöntemler, anten ve saçılma problemleri üzerine araştırmalar yapmıştır. Bununla birlikte, Vodafone Future Lab desteğiyle, veri modellemesi, anten ve kuramsal elektromanyetik çalışmalarını projeler kapsamında da sürdürmüştür.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ