02 Eyl 2021

T.C. İçişleri Bakanlığı Covid-19 Tedbirleri Kapsamında, Covid-19 Aşısı veya PCR Testi Gerekliliği Hakkında Önemli Duyuru

T.C. İçişleri Bakanlığı’nın 20.08.2021 tarihli genelgesine göre, 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilecektir. Bu çerçevede kurumlar tarafından HES kodu üzerinden kişilerin aşılı / geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır.

Değerli İTÜ'lüler,

Buna göre, üniversitemiz öğrencileri ve akademik-idari personelimizden güncel HES kodu bilgisinin sisteme girilmesi ve bu sayede gerekli kontrollerin yapılması gerekmektedir. HES kodları ile yapılacak sorgulamalar neticesinde, öğrencilerimiz ve akademik-idari personelimizin Sağlık Bakanlığı verileri doğrultusunda “kişi hastalığı geçirmiş mi / aşılı mı / negatif PCR testi var mı” şeklinde kontrolleri sağlanacaktır. Güncel HES kodunu sisteme girmeyen öğrenci, akademik ve idari personelimizin okula giriş kartları pasif hale getirilecek ve bu bilgi, ilgili kişiye e-postayla iletilecektir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız bünyesinde, İTÜ Portal üzerinden hazırlanan yazılım yardımıyla, en geç 15 Eylül 2021 tarihine kadar öğrencilerimizin ve akademik-idari personelimizin süresiz HES kodu oluşturup sisteme bu kodlarını tanımlamaları gerekmektedir.

T.C. İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgesi için bkz: