02 Ağu 2021

Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyemiz Muhammed Ali Örnek, CELA 8. Bölge Yöneticiliğine Seçildi

Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ali Örnek, uluslararası alanda peyzaj mimarlığının saygın topluluklarından biri olarak görülen Peyzaj Mimarlığı Eğitimciler Konseyi’nin (CELA) 8. Bölge yöneticiliğine seçildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ali Örnek, uluslararası alanda peyzaj mimarlığı mesleğinin saygın topluluklarından biri olarak görülen Peyzaj Mimarlığı Eğitimciler Konseyi’nin “CELA” (The Council of Educators in Landscape Architecture) 8. Bölge yöneticiliğine seçildi.

İngiltere, Çin, Güney Kore ve Avustralya’nın da aralarında bulunduğu toplam 16 ülkeyi kapsayan topluluğun 8. Bölge yöneticiliğine seçilen akademisyenimiz üç yıl süreyle bu görevi yürütecek.

Öğretim üyemizi kutlar, yeni görevinde başarılar dileriz.

CELA (The Council of Educators in Landscape Architecture) hakkında

CELA, Peyzaj Mimarlığı Eğitimciler Konseyi, 1920’den bu yana peyzaj mimarlığında mesleki eğitimin içeriği ve kalitesiyle ilgilenmektedir. Peyzaj mimarlarının küresel uygulamalara hazırlanmasına ilgi duyan 120’den fazla kurum ve kişiden oluşuyor. CELA’nın 11 bölgesi öncelikle Kuzey Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda, Avrupa ve Pasifik Kıyılarını kapsar; ancak erişimi dünya çapındadır. Dünyanın birçok yerinden CELA ailesine mensup bireysel ve kurumsal üyeler yer alıyor. Birçoğu da kurumlarında idari görevlerde bulunuyor. CELA, bu alanlardaki başarıları olağanüstü yüksek seviyelerde performans gösteren öğretim üyelerine verilen yıllık ödüllerle tanır ve kutlar. CELA, hakemli yayını Landscape Journal aracılığıyla meslekte yürütülen en kaliteli araştırmaları yayımlamaktadır.

 

Landscape Journal yayınlarına erişmek için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ