28 Haz 2021

İTÜ ve İTÜ Basket Spor Kulübü Derneği’nden Türk Basketboluna Anlamlı Destek

İstanbul Teknik Üniversitesi ve İTÜ Basket Spor Kulübü Derneği, Türk basketboluna hizmet etmek amacıyla işbirliğine gitti. İTÜ Basket Spor Kulübü Derneği, İTÜ Rektörlüğü ile imzaladığı protokol ile Türkiye Milli Basketbol Takımı’na sporcu yetiştirmeyi ve İTÜ Basket Takımını Süper Lig’e taşımayı hedefliyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi ile İTÜ Basket Spor Kulübü Derneği arasında Türk basketboluna katkıda bulunmak ve genç oyuncu yetiştirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ile İstanbul Teknik Basket Spor Kulübü Derneği yetkilileri Hakkı Ali Murat Başkaya ve Mehmet Aykaç tarafından imzalanan protokole göre basketbol ile birlikte İTÜ Spor Birliği adı altında diğer spor dallarıyla ilgili çalışmalar yapılması da planlanıyor.

Hedef Süper Lig

İTÜ ile birlikte Türk basketbolunu hak ettiği yere getirmek ve milli takıma sporcu yetiştirmek amacıyla imzalanan protokole göre; basketbol alt ve üst yapılarında resmi ve gayri resmi müsabakalara katılmak için gerekli her türlü hazırlıkları yaparak, başta Süper Lig olmak üzere üst liglerde oynayacak takımların kurulması ve hazırlanması hedefleniyor.

Protokol; İTÜ bünyesinde burslu sporcuların eğitim hayatlarına ve sonrasında iş imkânlarına ulaşmalarında destek olmayı, İTÜ kampüsleri içerisinde sportif etkinliklerle (turnuva, yarışma, spor festivali) eğitim programları düzenlemeyi ve İTÜ tesislerinin kullanımını kapsıyor.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ