23 Haz 2021

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Elif Karaosmanoğlu’na Uluslararası Görev

İTÜ İşletme Fakültesi öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Elif Karaosmanoğlu, European Marketing Academy (EMAC) Konferanslardan Sorumlu Başkan Yardımcısı seçildi. Üç yıl görev yapacak olan Doç. Dr. Elif Karaosmanoğlu komiteye seçilen ilk Türk akademisyen oldu.

Öğretim üyemizi tebrik ediyor; yeni görevinin, üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

EMAC (European Marketing Academy)

European Marketing Academy (EMAC) 1975 yılında kurulmuş, dünyanın beş kıtasına yayılmış yaklaşık 50 farklı ülkeden 1.000 üyesi bulunan Avrupa’nın en büyük akademisi ve bilimsel iletişim ağıdır. Amacı pazarlama teorisi ve pazarlama araştırmaları alanında çalışan akademisyenleri ve profesyonelleri bilgi ve deneyimlerini paylaşmak için bir araya getirmek ve bu sayede pazarlama araştırmaları alanında geliştirilen bilimsel bilginin paylaşılması ve uluslararası yayılımını sağlamaktır.

Biyografi

Doç. Dr. Elif Karaosmanoğlu İTÜ İşletme Mühendisliği (1998) bölümünden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme yüksek lisansı (2001) derecesini almış ve ardından YÖK bursu alarak Warwick Business School’da (2007) doktorasını tamamlamıştır. University of Maryland, Robert H. Smitth School of Business’da Fulbright Visiting Scholar (2013-2014) ve SKEMA Business School’da French Embassy of Turkey Visiting Scholar olarak (2018) araştırmalarda bulunmuştur. 2010-2012 yılları arasında İTÜ İşletme Fakültesi dekan yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Kurumsal marka iletişimi, sosyal sorumluluk ve tüketici etiği, tüketici-teknoloji etkileşimleri alanlarında sayısal yöntemlere dayalı pazarlama ve tüketici araştırmaları yapmaktadır. Journal of Product and Brand Management dergisinin Editorial Board üyesidir. 2010-2016 yılları arasında EMAC Executive Committee’de Türkiye temsilcisi olarak yer almış ve Mayıs 2021’de,  2021-2024 dönemi için EMAC Vice-president for Conferences olarak Steering Committee’ye seçilen ilk Türk akademisyen olmuştur.