20 May 2021

Öğrencilerimizin Tasarımları 2021 Londra Tasarım Bienali’nde Sergilenecek

İTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerimiz Dilara Ece Günesen, Sena Öztürk, Ezgi Kahraman, Tuğçe Güler, Elif Dilay Altıner, Çağla Çöl’ün 2020-2021 güz dönemi, EUT419E Endüstriyel Tasarım Stüdyosu V dersi kapsamında geliştirmiş oldukları Aura, Mates, Plank, CommoHome, ElderlyCare, Karma adlı projeleri, Haziran 2021’de Londra Tasarım Bienali sırasında Somerset House’da fiziksel olarak sergilenmek üzere seçildi. Ayrıca aynı projede yer alan öğrencimiz Elif Karataş’ın Bio-Ke projesi de bienal de dijital olarak sergilenmek üzere seçilmiştir.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

“Bir Kriz Çağında Tasarım” temalı sergide 50’den fazla ülkeden 300 proje izleyicilerle buluşacak.

Proje Süreci: Akran Etkileşimli Öğrenme ve Doktora Araştırmaları ile Lisans Eğitimi arasında Entegrasyon

Londra Tasarım Bienali’nde sergilenecek projelerin geliştirildiği, EUT419E Industrial Design Studio V (Endüstriyel Tasarım Stüdyosu V) dersi Prof. Dr. Gülname Turan ve Araş. Gör. Enver Tatlısu ile birlikte Araş. Gör. Asya Gürgün Özdemir ve Araş. Gör. Betül Şahin tarafından yürütüldü.

İTÜ Endüstriyel Tasarım Doktora Programında Enver Tatlısu tarafından, Prof. Dr. Gülname Turan danışmanlığında sürdürülen “Bridging the GAP Between Product and User: A Design Framework to Establish a Free Relationship with Technology” başlıklı doktora çalışması kapsamında geliştirilen tasarım çerçevesinin kullanıldığı proje dersinde; döngüsel ekonomi, prosumtion, prosumer, fijital, ürün ara yapıları, sürdürülebilir ve yerel kalkınma, sosyal inovasyon, eleştirel-spekülatif tasarım, katılımcı tasarım, dağıtık imalat, zanaatların valorizasyonu gibi anahtar kavramlar öne çıkarıldı. Proje süreci aynı zamanda İTÜ’nün lisans ve lisansüstü eğitimin birbirinden beslenmesi stratejik hedefiyle de bütünleşiyor.

Proje sürecinde ders yürütücülerinin verdiği proje kritiklerine paralel olarak, öğrencilerin birbirlerinin projeleri üzerinde de eleştiri yapmaları sağlanarak akran etkileşimiyle öğrenme, birlikte çalışma ve kavramlar üzerinde tartışma ortamları sağlandı. Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden en az ikisine yönelik çözümler getirilmesi de stüdyo kıstasları arasında yer aldı.

Öğretim üyemizi ve öğrencilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Öğrencilerimizin projeleri için: https://www.londondesignbiennale.com/design-age-crisis-gallery

Bienal ile ilgili genel bilgi için: https://www.londondesignbiennale.com

 

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ