09 Nis 2021

Mezunumuz Dilara Ajun’a Genç Tasarımcı Ödülü

Ortadoğu’da düzenlenen Architecture Leaders Awards 2021 ödüllerinde, genç tasarımcı ödülünü bu sene, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu Dilara Ajun kazandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Dubai’de düzenlenen gala gecesine 22 ülkeden, yüzlerce tasarımcı katıldı. Aynı kategoride dünyaca ünlü mimarlık şirketlerinde çalışan, çeşitli milletlerden mimarlar arasından seçilen 12 finalist bulunuyordu.

Mezunumuz Dilara Ajun ödülünü alırken duygularını şöyle dile getirdi: “Bir Türk kadını olarak Dubai’de bu ödülü almaktan onur duydum. Başta ailem ve İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki hocalarım olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

Uluslararası alanda ülkemizi ve üniversitemizi temsil eden mezunumuzu kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Dilara Ajun

1988 yılında doğdu. 2011 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından yine İTÜ’de Real Estate Development programında yüksek lisansını yaptığı sırada Türkiye’de Tahincioğlu Gayrimenkul şirketinde geliştirme projelerinde çalıştı. 2013 yılında Dubai’ye yerleşen Dilara Ajun, Birleşik Arap Emirlikleri’nde öncü mimarlık şirketlerinden ATI Mimarlık, Mühendislik, Danışmanlık şirketinde çalışmaya başladı. Aynı zamanda University of London-Ortadoğu programında mimarlık eğitimine devam etti. 2016 yılında da mezun oldu. Şu sıralar ATI şirketinde kreatif direktör pozisyonunda çalışan Dilara Ajun, bazıları uluslararası ödüller alan master plan, yüksek katlı kule, eğitim kampüsleri gibi çeşitli projeler tasarladı. Tasarımcı olarak hedefi; özgün, kullanıcının isteklerini karşılayan ve aynı zamanda kültürel kimliğe ve doğaya saygılı projeler üretmektir.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ