06 Nis 2021

İstanbul Teknik Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Alanında Proje Üretecek

İstanbul Teknik Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) arasında ikili işbirliği protokolü imzalandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Lisansüstü Öğrenci İşbirliği Protokolü, altyapı kullanımının yanı sıra, deneyim aktarımı, araştırmacı ve akademisyenlerin birlikte geliştirecekleri ileri teknolojilerle sanayiye katma değer yaratılması hedefleniyor.

Güçlü işbirliklerinden doğan ileri teknoloji çözümleri, enerjiden tıp ve eczacılığa, gıdadan savunma sanayiye kadar çeşitli sektörlerin geleceğini şekillendirecek.

Kurumlar arası sinerjinin geliştirilmesini sağlayacak ve ülke için katma değeri yüksek projeler hayata geçirilecek.

 

SUNUM Hakkında

2010 yılında Devlet Planlama Teşkilatı ve Sabancı Vakfı’nın katkılarıyla 35 milyon dolar kaynak kullanılarak Sabancı Üniversitesi bünyesinde kurulan SUNUM, 2017 yılında 6550 sayılı Kanun kapsamında Kalkınma Bakanlığı Araştırma Altyapıları Kurulu “Ulusal Araştırma Altyapısı” olarak beş yıl için yeterlilik kazandı. Ulusal Araştırma Altyapısı olarak 7/24 çalışan açık laboratuvarlarla kurum içi ve kurum dışına hizmet verilmesini temel yaklaşım olarak benimseyen SUNUM’un temel yetenekleri; araştırma, hizmet, işbirlikleri, katma değer yaratma ve eğitim olarak belirlendi.

Akademik ve sanayi kurum ve kuruluşları için farklı kalemlerde hizmet yaklaşımı ve nanoteknoloji için gereken yüksek çözünürlüklü çok sayıda hassas teçhizatı içinde barındıran SUNUM binası toplam 1.500 metrekare alana yayılmış ve altı alt başlıkta gruplandırılabilen 25 laboratuvar içeriyor.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ