01 Nis 2021

İTÜ Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi TÜBİTAK İstanbul Avrupa Bölge Birincisi

TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Asya-Avrupa Bölge Finali sonuçları açıklandı. Yarışmanın Bölge Değerlendirmesi’nde, İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kayra Koray Yılmaz İstanbul Avrupa bölge birincisi oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge değerlendirmeleri 25-26 Mart 2021 tarihleri arasında Kovid-19 salgını nedeniyle çevrimiçi yapıldı. Yarışma; biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih, teknolojik tasarım, Türk dili ve edebiyatı ile yazılım alanlarında gerçekleştirildi.

Yarışmaya biyoloji dalında bir projesiyle katılan İTÜ MTAL öğrencisi Kayra Koray Yılmaz, İstanbul Avrupa bölgesinde birincilik elde etti. Kayra Koray Yılmaz, bu başarısıyla Türkiye finallerine katılmaya da hak kazandı.

İTÜ MTAL öğrencisi Kayra Koray Yılmaz’ın, “Atıktan Sağlığa: Balık Pullarından Deri Yaralanmalarına Yönelik Kitosan/Kolajen Bazlı Yapay Doku Üretimi” adlı projesi biyoloji dalında ve “Malzeme ve Nanoteknoloji” tematik alanında yarıştı.

Yarışma; lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelere katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca (BİDEB) düzenlendi.

2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Avrupa Yarışması Sonuçları için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ