12 Mar 2021

Türk Musikisi Devlet Konservatuarımıza Sanatta Başarı Ödülü

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Uluslararası Mehmet Akif Bilim ve Sanat Ödülleri” sahiplerini buldu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı “Sanatta Başarı Ödülü”ne layık görüldü. Konservatuar Müdürümüz Prof. Dr. Ali Tüfekçi’ye ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 100’üncü Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı”nda İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’na Sanatta Başarı Ödülü verildi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Uluslararası Mehmet Akif Bilim ve Sanat Ödülleri” programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstiklâl Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy üzerine yaptığı konuşmasının ardından ödül törenine geçildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musiki Devlet Konservatuarı Sanatta Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Ali Tüfekçi’ye ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.

Milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan İstiklâl Marşımızın kabul edilişinin 100. Yıldönümünde sanat birikimini ödülle taçlandıran İTÜ TMDK’yı kutluyor ve İstiklâl Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz.