02 Mar 2021

İTÜ-KKTC’de 5 Yeni Lisans Programı Açılıyor

İTÜ-KKTC, 2021-2022 Akademik Yılında 5 yeni lisans bölümünde daha öğrenci kabul edecek. YÖK tarafından onay verilen programlar, son yılların en çok ilgi gören bölümlerinden oluşuyor

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ-KKTC, 2021-2022 akademik yılına 5 yeni lisans bölümüyle merhaba diyecek. Geçtiğimiz günlerde Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) onayına sunulan 5 yeni bölüm, yeni akademik yılda öğrenci kabul etmeye başlayacak. Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Ekonomi ve Finans, Mimarlık ve Deniz İşletmeleri Yönetimi yeni açılan programlar olacak. Yeni açılan bölümlerin yanı sıra, hazırlık çalışmaları devam eden ve halen YÖK’ün değerlendirme sürecinde olan bölümler ise şunlar: Yapay Zekâ ve Robotik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Makina Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği.

İTÜ KKTC’ye 5 Yeni Program

Yeni açılan bölümlerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Cumali Kınacı, “Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), İTÜ-KKTC için 2021-2022 Güz Yarıyılı’nda açılması için önerdiğimiz 10 programdan 5 tanesinin öğrenci almasına, diğer 5 tanesinin ise değerlendirme sürecinin devam etmesine karar verdi. İTÜ ayrıcalığına sahip olmak isteyen gelecek için iddialı üniversite adaylarını yeni açılan bölümlerimize bekliyoruz,” dedi.

İTÜ-KKTC Gazimağusa ve Yeni Erenköy Yerleşkelerinde altyapı ve kampüs çalışmaları tamamlanana kadar, İngilizce hazırlık eğitimleri Gazimağusa Yerleşkesi’nde, lisans eğitimleri ise İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Maslak, Tuzla, Taşkışla ve Maçka kampüslerinde devam edecek. Yerleşkeler eğitime hazır hale gelince, öğrencilerin kademeli olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde öğrenimlerine devam etmesi planlanıyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ