05 Şub 2021

Öğretim Üyelerimizin Makaleleri En Popüler Yayınlar Listesinde

İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Yusuf Yağcı ve Doç. Dr. Barış Kışkan’ın çalışmaları, İngiltere’de Royal Society’nin Polymer Chemistry dergisinde, 2020 yılının en popüler makaleleri listesinde yer aldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İngiltere’de Royal Society’nin, polimer bilimi konusunda dünyanın prestijli yayınlarından biri olan Polymer Chemistry dergisi, 2020’nin en popüler makalelerinin yer aldığı bir liste yayımladı. 2020 yılı boyunca yayımlanan makalelerden seçilen listede; verilen atıf ve makalenin okunma sayısı gibi kıstaslar göz önünde bulundurularak yapılan puanlamada, Kimya Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Yusuf Yağcı’nın makalesi, listenin ilk sırasında yer aldı.

Prof. Dr. Yusuf Yağcı’nın Polymer Chemistry dergisinde yayımlanan “Keşfinden 40 yıl sonra foto-uyarılmış serbest radikal katyonik polimerizasyona yükseltgenme” başlıklı makalesi, dergide 2020 yılı boyunca yayımlanmış en popüler makale olarak değerlendirdi.

Ayrıca, Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Barış Kışkan ve Prof. Dr. Yusuf Yağcı’nın birlikte yayımladığı “Endüstriyel önemi olan yüksek performans termosetlerin kürleme sıcaklığını düşüren bir kataliz geliştirilmesi” konusundaki makalesi de açıklanan listede kendine yer buldu.

Bu değerlendirme, dergide 2020 yılı boyunca yayımlanan tüm makaleler arasından, yapılan atıflara, tam metin indirme sayılarına ve makalenin sosyal medyadaki ya da haber kanallarındaki çevrimiçi varlığına dayanılarak yapıldı.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

 

Polymer Chemistry dergisinin “2020’nin En Popüler Makalaleri” listesine buradan ulaşılabilirsiniz.

 

Ayrıca, Polymer Chemistry koleksiyonlarına da buradan ulaşılabilir.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ