18 Oca 2021

TÜBİTAK Ulusal Lider Araştırmacılar Programından 4 İTÜ’lünün Projesine Destek

BİDEB 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı 2020 yılı başvuru sonuçları açıklandı. Program kapsamında 4 öğretim üyemizin projesi desteklenmeye değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı 2020 yılı başvuruları değerlendirme sürecinin ardından açıklandı. Program kapsamında, Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Yusuf Yağcı, Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Hans Thybo ve Doç. Dr. Mehmet Ilıcak ile Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Özgür Atalay’ın projeleri desteklenmeye değer görüldü.

2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında bilimin ve teknolojinin her alanında ülkemiz açısından çığır açıcı nitelikte gelişmeler sağlamaya yönelik hedefler içeren, alanında önemli boşlukları giderebilme ve araştırmacılara yeni bir bakış açısı kazandırabilme fırsatı sunan, önemli bir keşif ve/veya buluş yapma potansiyeli olan projelere ve bu projeleri gerçekleştirecek olan yurtiçindeki bilim insanlarına destek veriliyor.

BİDEB 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı 2020 yılı çağrısı için bilimsel değerlendirmeye alınan 96 kişiden 42’sinin desteklenmesi uygun görüldü.

Öğretim üyelerimiz kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Destek hakkı kazanan adayları görmek için tıklayınız.

 

 

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ