08 Oca 2021

ICTC 2020 Konferansında Bilim İnsanlarımıza “Excellent Paper Award” Ödülü

İTÜ-İTÜNOVA TTO ve ASELSAN ortaklığı ile gerçekleştirilen projenin çıktısı olarak hazırlanan “LDPC Coded OFDM-IM Performance Evaluation Under Jamming Attack” isimli bildiri uluslararası ICTC 2020 konferansında “Excellent Paper Award” ödülüne değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Güney Kore’nin Jeju Adası’nda düzenlenen The 11th International Conference on ICT Convergence (ICTC 2020) konferansına bilim insanlarımız tarafından sunulan bildiri, yaklaşık 500 yayın arasından en iyi 5 yayın arasına girerek “Excellent Paper Award” ödülüne değer görüldü.

“LDPC Coded OFDM-IM Performance Evaluation Under Jamming Attack” isimli bildirinin yazarları arasında Araş. Gör. Ahmet Kaplan (İTÜ), Araş. Gör. Mehmet Can (İTÜ), Prof. Dr. İbrahim Altunbaş (İTÜ), Prof. Dr. Güneş Karabulut Kurt (İTÜ), Dr. Defne Küçükyavuz (ASELSAN) bulunuyor. Bu çalışma ile, LDPC kodlamalı OFDM-IM (orthogonal frequency division multiplexing with index modulation) tekniği kullanılarak 5G sonrası telsiz haberleşme sistemlerinin dış karıştırıcı (jammer) saldırılarına daha dayanıklı hale getirilebileceği ve dolayısıyla daha güvenilir haberleşme yapılabileceği gösterilmiştir.

Üniversitemizi uluslararası arenada temsil eden bilim insanlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bildiri için tıklayınız.

 

 

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ