30 Ara 2020

2020’nin En İyi 30 Sergisinde Bir İTÜ’lü

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (İTÜ TMDK) Müzik Teknolojisi Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Cevdet Erek’in eseri, Hürriyet Kitap Sanat Eki’nin sene sonu oylamasında 2020 yılının en iyi 3. sergisi seçildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Hürriyet Kitap Sanat Eki, 12 kişiden oluşan sanat yazarları jürisi tarafından 2020’de açılan sergileri değerlendirdi. Jürinin seçimleri doğrultusunda yapılan puanlama sonucunda, öğretim üyemiz Doç. Dr. Cevdet Erek eseri, yılın en iyi 3. sergisi seçildi.

Doç. Dr. Cevdet Erek, eserle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Bochum ve Berlin sonrası İstanbul’da, Arter’de projenin yeni bir adımını sergilemek eşsiz bir deneyim oldu. Tabii ki İstanbul’da olması; yakınların, İTÜ’de çalışma arkadaşlarımızın, öğrencilerin ve hocaların da bir bölümünün eseri deneyimlemesine imkân vermesi açısından büyük bir önemi var. Çalışmanın, parçaları Türkiye’den Almanya’ya götürülerek yeni eklemeler ile yeniden üretilen Büyük Bergama Sunağı’yla ilgili bir hatırlatma ve farklı açılardan algılama fırsatı verdiğini düşünüyorum. Özellikle Arter Eğitim Programı’nın organizasyonu ile sergi bağlamında gerçekleşen çevrimiçi konuşmalarda, Prof. Can Bilsel, Birgül Oğuz, Prof. Edhem Eldem, Prof. Alper Maral’ın sunumlarına geniş katılım oldu ve zengin bir fikir alışverişi yapıldı.”

Ses, müzik, mimari ve görsel sanatlar gibi farklı disiplinleri bir araya getiren Doç. Dr. Cevdet Erek’in sesli mimari eseri “Bergama Stereotip”, Bergama’dan Berlin’e götürülen büyük sunakla ilgili. “Bergama Stereo” adıyla önce Almanya’nın en önemli modern sanat müzesi Hamburger Bahnhof’ta sergilenen eserin Arter’deki versiyonu “Bergama Stereotip”, 30 Ocak’a kadar görülebilecek.

Öğretim üyemizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

  cevdet_erek_sergi_web-2

cevdet_erek_sergi_web-1

cevdet_erek_sergi_web-4

cevdet_erek_sergi_web-3

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ